Tid til ny mobil

Mobiltelefonen, der næsten kun kan bruges som telefon, er ved at være en død sild. Vi har haft ni af de nyeste mobiltelefoner med i lommen og hjælper dig med at få et overblik over, hvilken af de smarte multi-taskere, der bedst opfylder netop dit behov.

Tid til ny mobil

Mobiltelefonen har gennemgået noget af en udvikling, siden NMT-nettets brostenstunge telefoner dukkede op i 1981. Herefter kom GSM-nettet og de noget mindre telefoner, som i dag bruges af 1,8 milliarder mennesker.

Lige nu er vi i en fase, hvor vi er ved at skifte til tredje generation, 3G-telefoner eller UMTS. Det betyder, at vi både kan bruge 3G og 2G-telefoner. I Asien er det dog længe siden, de har haft 2G-telefoner, og der går næppe mange år, før vi også siger helt farvel til 2G-mobilerne på disse længdegrader.

Hele denne historie betyder også, at det kan være svært at finde ud af, hvilken telefon man skal vælge i dag. Skal man gå efter en ny 3G-model, der kan det hele, men som måske også koster mange penge? Eller kan man nøjes med en billig model?

I bund og grund handler det ikke om forskellige generationer, men om, hvilke behov man har. Bruger man kun sin mobiltelefon til samtale og SMS, behøver man jo ikke et kamera på to megapixels. Og hvis man er godt tilfreds med at have en separat MP3-afspiller i lommen, er der ingen grund til at bruge ekstra penge på at købe en mobiltelefon, der også kan afspille musik.

Har man derimod hang til at have den sidste nye teknologi i lommen, så er der masser af muligheder. De nyeste modeller er ikke blot 3G-mobiler, men nærmest små minicomputere, der både kan gå på trådløse netværk, læse Word-filer, sende e-mails og gå på internettet.
Men selv når man har gjort sine behov og ønsker op, kan det være svært at finde ud af, hvilken mobiltelefon, man skal købe.

Producenterne spytter den ene model ud efter den anden, og på papiret ligner de hinanden til forveksling.
Derfor har vi gennemtestet ni forskellige mobiltelefoner og vurderer dem her ud fra fire væsentlige parametre: Funktioner, design, multimedier samt prisen.

De testede telefoner henvender sig til forskellige brugere med forskellige behov, men med testen i hånden kan du danne dig et overblik over, hvilke muligheder og tendenser, der er på mobilmarkedet netop nu

BenQ-Siemens S68

Samlet vurdering: 60/100

BenQ købte Siemens' mobildivision og ændrede totalt på konceptet, så der ikke længere er tale om anonyme tyske business-telefoner, men derimod modeller målrettet massemarkedet.

S68 passer netop ind i denne strategi, men er også på mange områder et interessant bekendtskab.
Telefonen er blot 13 millimeter tynd og fremstillet i børstet aluminium. Til gengæld har den intet indbygget kamera.

Man kan derfor undre sig over, at det faktisk er muligt at sende MMS'er fra telefonen. Får man en MMS tilsendt, kan man nyde billeder, men ikke videoklip, på TFT-skærmen med 132×176 pixels og 262.144 farver.

Softwaren i S68 er både hypermoderne og gammeldags. Den indbyggede WAP-klient er efter den gamle 1.2-version og har kun indbygget nogle få funktioner fra version 2.0. Vil man surfe på nettet, kan man glæde sig over, at telefonen understøtter EDGE, som giver gode hastigheder – hvis altså ens udbyder understøtter det.

Til gengæld er der indbygget en e-mail-klient, som godt nok er besværlig at sætte op, men som fungerer glimrende i hverdagen. Og modtager man eksempelvis en PDF- eller Word-fil, så kan man hente den ned på telefonen og se den direkte på skærmen.

Der er nemlig indbygget en dokumentlæser, som gør det muligt. Naturligvis er kvaliteten ikke den samme, som når man læser dokumenterne på en stor skærm, men i en snæver vending kan det faktisk være ganske brugbart.

S68'eren arbejder i det hele taget ret godt sammen med en pc, og der medfølger software, som gør det muligt at synkronisere den indbyggede kalender med både Outlook og Lotus Notes. Synkroniseringen kan foretages trådløst via Bluetooth eller ved hjælp af det medfølgende USB-kabel.

Man skal dog passe på med at overføre for mange data til S68, for den indbyggede hukommelse er på 26 megabyte. Det har naturligvis ikke så stor betydning, når der hverken er medie-afspiller eller kamera, men man kunne godt ønske sig, at telefonen kunne udvides med et hukommelseskort.

Telefonens funktioner er placeret i blot 78 gram fin asiatisk teknik og får strøm fra et 660 mAh-batteri, der faktisk næsten holder, hvad det lover. Vi testede telefonen over flere dage, og efter fire dage med moderat tale- og SMS-forbrug var der stadig cirka halv styrke tilbage.

Målgruppen for S68 er nok business-segmentet, der ikke har brug for de avancerede funktioner i smartphone-modeller som Nokia N80, men som enten ikke må eller vil have et kamera i mobilen. Og som samtidig vil have en billig telefon.

BenQ-Siemens EF81

Samlet vurdering: 48 /100

BenQ-Siemens EF81 er en af de tyndeste 3G-telefoner på markedet. Telefonen er en direkte konkurrent til Motorolas V3x, og på mange punkter har BenQ-Siemens da også tydeligvis mere end skelet til Motorolas succes med RAZR-modellen.

Det er ikke første gang, vi ser en tynd klaptelefon, men det er vist tæt på første gang, at det er lykkedes at presse så meget top-teknik ind i en telefon, der blot er 15,9 millimeter tyk. EF81 er nemlig både en 3G-telefon og har et to megapixel kamera og en 2,2 tommer stor skærm, der kan vise billeder og video i QVGA-kvalitet.

Kameraet sidder på akslen mellem de to dele og kan roteres, så det både kan bruges til videosamtale og til at tage billeder af det, man ser. Kameraet tager nogle rigtigt gode billeder, og det er en fornøjelse at se dem på skærmen. Kun Nokia N80 og E61 overgår EF81’s skærm, og det siger en del. Skærmen viser billeder og video i hele 262.000 farver i QVGA-opløsning.

Telefonen er udstyret med Blue­tooth, men kan også kobles til pc’en via USB, ligesom musik, billeder og video kan lægges enten på den indbyggede 64 megabyte hukommelse eller på Transflash-kort.

EF81 er en rigtig lækker 3G-telefon, og den har nogle gode specifikationer. Der er dog et par punkter, hvor vi trækker ned. Først og fremmest er softwaren ikke intuitiv. Der er mange menuer, der næsten føles endeløse, og teksterne er ikke umiddelbart forståelige. Her kan BenQ-Siemens med fordel stramme op og lære noget af de andre producenter.

Den anden svaghed er et tilbagevendende problem for alle 3G-telefoner med en så stor højopløst skærm: Batteriet.
Selv om der er lagt et batteri på 950 mAh i telefonen, så er det langt fra nok. På papiret skulle den kunne klare 300 timers standby, hvilket skulle betyde, at man kan holde sig kørende i en uges tid på en enkelt opladning. I realiteten er vi dog nede på det halve, endda med et moderat forbrug.

BenQ-Siemens EF81 er en pæn, smal 3G-telefon, som især skiller sig ud fra mængden af klaptelefoner ved sin flotte skærm. Men pris, batteri og brugervenlighed er tre afgørende punkter, og derfor skal der rettes op, før den kommer op på niveau med de store aktører på markedet.

Motorola PEBL U6

Samlet vurdering: 48/100

For blot et par år siden blev Motorolas mobiltelefoner tilsyneladende designet af stærkstrømsingeniører. Teknikken var i højsædet, og hverken udseende eller brugervenlighed stod på dagsordenen. I dag har især RAZR (udtales [ra’zor]) medvirket til, at Motorola er helt i front, når det gælder design.

Et af de nyere skud på stammen hedder PEBL (udtales [pe’bbel]). Den er ligesom RAZR en klaptelefon, men i et mere buttet design. Formen minder om en oval håndsæbe, og materiale og farvevalg udstråler kvalitet. Telefonen er ganske lille, den vejer 110 gram og er kun 8,7 centimeter i længden.

PEBL ligger utrolig godt i hånden – men når telefonen ringer, og man skal åbne den, er der problemer – det kræver næsten specialværktøj.

Softwaren i Motorolas telefoner er stadig et stykke fra at nå op på siden af Nokia og Sony Ericsson, og man skal lige vænne sig til amerikanernes måde at gøre tingene på – ikke mindst SMS-ordbogen. Hvor andre producenter bruger den såkaldte T9-ordbog, benytter Motorola sig af en iTAP-ordbog, hvor man selv konstruerer sine ord. Det betyder, at man skal bruge tid på at lære sin telefon op, men så køre det også som en leg.

At PEBL skal sælges på sit design, er der ingen tvivl om, for teknikken er ikke noget, man praler med. Kameraet er kun med VGA-opløsning, så billeder og videoklip er praktisk talt ubrugelige. Men den indbyggede hukommelse på blot fem megabyte levner heller ikke meget plads til billeder eller videoklip. Til gengæld har Motorola indlagt en Bluetooth-chip, så man kan bruge et headset sammen med mobilen.

På ét punkt skiller PEBL sig dog ud: Stemmekommandoer. Man kan tale til sin PEBL og få den til at udføre bestemte kommandoer, for eksempel foretage opkald og aktivere kameraet. I vores test fungerede det udmærket, men vi havde svært ved at se, hvad man skulle bruge det til i praksis – altså ud over at lege Inspector Gadget.

PEBL er en design-telefon, der umiddelbart udstråler, at vi her har at gøre med en topmodel. Men desværre havde man givet stærkstrømsingeniørerne fri, så teknikken halter efter konkurrenterne.

Motorola SLVR L7

Samlet vurdering: 47/100

Ganske som PEBL er SLVR (udtales [sli’ver]) en mobiltelefon, der i sit design taler åbent og ærligt til "rigtige" mænd. Her har Motorola imidlertid forladt klap-modellen til fordel for en candybar, der dog er så flad, at det er svært at se parallellen til en Mars-bar.

Sliver er testens tyndeste, kun 11,5 millimeter fylder den, når den ligger fladt på bordet. Det smalle look understreges af tasterne, der er stanset ud i en metalplade, så fronten er helt flad.

Umiddelbart ser SLVR rigtig godt ud, men på trods af det tynde design, så er den stadig lidt stor – i hvert fald i højden. Det betyder for eksempel, at den ikke er så handy at have liggende i lommen.

Tastaturet er som på RAZR lækkert at se på, men har nogle problemer i brug. Tasterne er meget følsomme, og er man lidt fummelfingret, kan man let komme til at trykke en gang for meget på en tast, når man SMS'er.

Har man før haft en Motorola, vil man føle sig hjemme i menuerne. Dog kunne man godt ønske sig, at Motorola gav sine menuer en overhaling på designfronten. Ikoner og skrift virker lidt gammeldags, og det er synd, for skærmen er i og for sig ganske lysstærk og klar, hvilket man bemærker, når man ser billeder på skærmen.

Gode billeder kommer dog ikke fra det indbyggede kamera. Konkurrenterne lancerer rask væk mobiltelefoner med både to og tre megapixel-kameraer, men Motorola holder stædigt fast i VGA-kameraer, det vil sige en opløsning på blot 0,3 megapixel. Hvorfor?

Multimedie-funktionerne i SLVR er ganske gode. MP3-afspilleren er alsidig, og den indbyggede hukommelse er blot på 5 megabyte, men kan udvides med TransFlash-kort, så der er plads til musikken.

Under overfladen gemmer sig et 820 mAh-batteri, som ifølge Motorola kan levere 350 timers standby-tid. Efter tre dage med i alt cirka en times taletid og 25 minutters brug af andre funktioner var batteriet dog fladt. Bruger man telefonen som MP3-afspiller, er der til cirka en dags aktiv lytning, inden opladeren skal findes frem.

Motorola SLVR er telefonen for dem, der drømmer om en RAZR, men som ikke kunne drømme om at købe en klaptelefon.

Nokia E61

Samlet vurdering: 68/100

Her har vi fat i en rigtig business smartphone. At det er erhvervslivet, telefonen er rettet til, ses tydeligst ved, at der ikke er noget kamera. Mange virksomheder har forbudt kameramobiler for at undgå industrispionage, men det skal jo ikke betyde, at man ikke kan få en smart telefon.

Og smart, dét er E61 – hvis man altså ser bort fra det noget kantede og brede design.
For inden i den 144 gram tunge telefon finder man alt i forbindelser, en hurtig processor og ikke mindst den glimrende Series 60-software, der i den nyeste version 3 klarer opgaven eminent.

E61 er ment som Nokias svar på canadiske RIM’s store succes med de såkaldte Blackberry-modeller (se anmeldelse side 58). E61 minder da også umiddelbart lidt om Blackberrys design, primært på grund af det såkaldte thumb-keyboard under skærmen.

Flere og flere producenter har enten lanceret eller har planer om at lancere modeller med sådanne tastaturer, og der er stor forskel på kvaliteten af tasterne. Nokia har været heldige – eller dygtige, om man vil.

For tasterne på E61 er tilpas store, og samtidig reagerer de let og præcist. Man skal dog ikke regne med at kunne bruge andre fingre end tommelfingrene, men fordi alle bogstaver – også de danske special-tegn – er indbygget, kan man faktisk opnå en skrivehastighed næsten på niveau med en 14-årig SMS-haj.

Stemmestyring af telefonen kan være smart, når man eksempelvis kører i bil, men hvis man skal sidde og indtale navne for alle kontakter, så er det næppe umagen værd for ret mange. Med E61 undgår man imidlertid hele denne procedure. Telefonen bruger nemlig en slags talegenkendelse og matcher det med kontakterne i telefonbogen.

Vores test viste dog, at det ikke altid fungerer lige godt med danske navne, men ideen er rigtig god. Med lidt udvikling kan det blive meget brugbart, også i andre sammenhænge – for eksempel til at diktere SMS’er eller e-mails. Fremtiden er lys!

Telefonens software er et kapitel for sig, og den kommer helt til sin ret på den enorme skærm, der tilmed har en høj opløsning. Den aktive standby-skærm betyder, at man let kan overskue dagens opgaver og aftaler, og når man bladrer i kalenderen, er det faktisk muligt at danne sig et overblik over sine aftaler. Dejligt.

Der er dog et par mindre problemer med E61. Vi havde især problemer med at få Bluetooth-forbindelsen til at virke med headsets og synkronisering med pc’en, og det kan godt drille at få Wi-Fi sat op.

E61 er smartmobilen til manden, der har brug for en telefon med indbyggede PDA-funktioner – og som kan finde ud af at bruge funktionerne.

Nokia N80

Samlet vurdering: 71/100

Nokia N80 er en af de mest avancerede mobiltelefoner, du kan købe i dag. Den har næsten alt, hvad man kan ønske sig af tekniske finesser, og samtidig er design og størrelse ganske acceptable. N80'eren er en såkaldt slider-telefon, hvor tastaturdelen er skjult, så der kun er nogle få funktionstaster på fronten. Skal man have fat i tal-tasterne, skubbes fronten opad.

Det er dog ikke designet, der er nyskabende, men derimod indmaden. Her finder man nemlig både en 3G-telefon, der understøtter alle GSM-bånd og har indbygget trådløst netværk, Wi-Fi. Det betyder, at man kan surfe løs , mens man ligger i sofaen – eller man kan købe og hente musik online uden at skulle betale 10 kroner per megabyte over 3G-forbindelsen.

Derudover har man fordelen af, at telefonen understøtter UPnP (Universal Plug and Play). UPnP skal binde vores multimedie-produkter sammen trådløst, man skal kunne se eller høre film og musik på alle enheder – computer, tv, mobiltelefon og så videre – uanset hvor filen ligger. En musik-fil, hentet ned på computeren, kan også aflyttes på mobilen eller omvendt. Det kræver dog, at ens hjem er trådløst og UPnP-kompatibelt.

Den tredje udgave af Nokias software, Series 60, er virkelig god, især den indbyggede browser. Nokia har indbygget en funktion, som kan skrumpe websider, så man også kan se dem på den lille skærm, der i sig selv er rosværdig. Opløsningen er højere end QVGA, og tekst og billeder står knivskarpt, så det er en fornøjelse at læse selv længere e-mails.

Det indbyggede kamera har tre megapixels, men desværre ikke autofokus, så billederne bliver let rystede og utydelige. Kameraet tager dog fortræffelige videoklip, som også kan ses på større skærme. Måske bliver N80 det mobile videokameras gennembrud?

Et af de få kritikpunkter er de små tal-taster. De reagerer ikke ordentligt, og det er svært at få skrivehastigheden i vejret. Et andet kritikpunkt er hastigheden i menuer og programmer. Det er, som om der ikke er nok processorkraft, og derfor tager det ofte lidt for lang tid, før den reagerer.

Endelig er der enhver smartphones akilleshæl: Batteriet. 3G, Wi-Fi og højopløsningsskærm sluger strøm. Nokia lover op til otte dages standby-tid, men med et ganske almindeligt forbrug kom vi knap nok op på det halve. Faktisk måtte den en tur i laderen hver anden dag.

Nokia N91

Samlet vurdering: 53/100

I kampen om at udvikle en musikmobil tabte Nokia første slag til Sony Ericsson. Det svensk-japanske firma havde luret Apples enorme succes med iPod’en, men øjnede et marked for folk, der ikke ville rende rundt med både en mobiltelefon og en MP3-afspiller i lommen. Resultatet blev enorm succes med W800i.

Nu forsøger Nokia så at slå igen med en kombination af en iPod og en mobiltelefon. Desværre er det langt fra lykkedes finnerne i denne omgang.

N91 har hele fire gigabyte hukommelse indbygget og kan dermed matche de fleste MP3-afspillere i mellemklassen på hukommelsesfronten. Den indbyggede medieafspiller er baseret på RealPlayer, men kan afspille praktisk talt alle gænge lydformater – også WMA-filer, der har kopibeskyttelse (DRM). Man kan downloade musik direkte til telefonen, enten via 3G-netværk eller måske mere oplagt via det indbyggede trådløse netværk. Begge dele fungerede glimrende i vores test.

Telefonen leveres med et headset, som også kan bruges til at kontrollere afspilningen af musik. Headsettet er forbløffende godt, men har man i forvejen investeret i et kvalitetsheadset, så kan man sætte det direkte i den 3,5 mm port, som findes på toppen af telefonen.

De fleste vil nok primært overføre musikken via det medfølgende USB-kabel. Det fungerer da også upåklageligt og går enormt hurtigt. Vi benyttede blot Windows Media Player til at overføre lidt over 100 sange på i alt cirka 500 megabyte til telefonen. Det tog lidt under 4,5 minutter, så det kan man ikke brokke sig over.

Hvad man til gengæld kan brokke sig over er designet. For at få plads til harddisken er Nokia blevet nødt til at gå på kompromis, både med det visuelle udtryk og vægten. Det betyder, at N91 er testens sværvægter med en kampvægt på hele 160 gram. Når man dertil lægger, at telefonen er over 11 centimeter lang, så har man tegnet et billede af en telefon i den store klasse. At telefonens chassis er fremstillet i aluminium bidrager måske til et mere stilfuldt udseende, men virker mest af alt som en unødig vægtforøger.

Der er også funktionelle problemer ved designet. Tal-tasterne på N91 er skjult bag en klap med musik-kontroller (Play, stop, og så videre). Det betyder, at det er let at styre musikken uden at skulle aktivere menuer. Men når man skal bruge telefonen til at ringe eller SMS'e med, så er de små, hårde taster, der gemmer sig bag klappen, alt andet end en fornøjelse.

Det indbyggede kamera tager udmærkede billeder i to megapixel, men skærmen er desværre ikke så god, at den kan bruges til at betragte dem.

N91 fungerer udmærket på den tekniske front. Men design og udformning skal gøres væsentligt bedre, hvis Nokia skal ind i kampen med Apple og Sony Ericsson.

Sony Ericsson W810i

Samlet vurdering: 64/100

Sony Ericsson havde stor succes med sin orange walkman-telefon W800i, og derfor er der heller ikke lavet meget om på arvtageren. Der er mest af alt tale om en ansigtsløftning.

En af de mest markante forandringer er farven. W810i er ikke længere orange, men diskret sort. Hvad man bedst kan lide, er en smagssag, men der er ingen tvivl om, at W810i’eren taler til et mere modent publikum, hvor forgængeren nok mest var til det unge segment.

Telefonen er lille og let, men har en stor skærm med en opløsning på hele 176×220 pixels. Billederne fra det indbyggede to megapixel-kamera står knivskarpt, hvilket også må tilskrives den i indbyggede lyssensor, der tilpasser skærmen efter lysintensiteten i omgivelserne.

SonyEricsson har brugt tid og kræfter på at udvikle softwaren i telefonen, og det både ses og mærkes, når man bruger telefonen i hverdagen. Knapperne er gode og lette at betjene, funktionstasterne sidder, hvor de skal, og menuerne er umiddelbart forståelige og lette at finde rundt i. Her er simpelthen dømt godt arbejde.

Der er jo tale om en musikmobil, som både kan bruges til at telefonere og høre musik på. Vælger man at slå telefondelen fra – eksempelvis under flyrejser – forbedres batteritiden væsentligt, selv om den faktisk er ret imponerende i forvejen.

De fleste moderne mobiltelefoner med musikfunktioner leveres i dag med et headset i noget tvivlsom kvalitet. Men her har Sony Ericsson oppet sig. De medfølgende ørepropper leverer faktisk en ganske hæderlig lydoplevelse, og når man så kobler det sammen med, at man relativt let kan koble telefonen til stereoanlægget eller købe Sony Ericssons bærbare højttaler (MPS-60), så må man sige, at man her har at gøre med en værdig aftager til den gode, gamle Walkman.

Musik fylder som bekendt godt op, og den indbyggede hukommelse rækker ikke langt, ligesom de 512 megabyte, der er på det medfølgende Memory Stick Pro Duo-kort heller ikke kan matche selv de billige MP3-afspillere på markedet. Til gengæld kan man nu endelig undgå Sony Ericssons elendige software, når man skal overføre musikfilerne. Her kan man i stedet bruge Windows’ indbyggede Stifinder.

Det er dog ikke kun på musik-delen, at W810i brillerer. Det indbyggede kamera tager billeder i to megapixel-opløsning, og det har tilmed indbygget autofokus, der giver helt skarpe billeder. Det betyder også, at den oftere tager brugbare billeder end eksempelvis Nokia N80, selv om Nokiaen har en højere opløsning. Til gengæld er videooptagelserne en skuffelse. Opløsningen er kun 176 × 144 pixels, og det kan ikke bruges til noget fornuftigt.

Sony Ericsson Z530i

Samlet vurdering: 53/100

Sony Ericssons Z530i er lidt svær at placere i de traditionelle kategorier. På nogle punkter er der tale om en telefon med specifikationer, som kun ses hos topmodeller, og på andre punkter falder den næsten under discount-niveauet.

For at begynde med det sidste, så er kameraet i Z530i et oldnordisk VGA-kamera. Det betyder, at billederne har en opløsning på kun 640×480 pixels og næsten altid er rystende uskarpe. Det lykkedes os ikke at tage ét eneste billede i en nogenlunde kvalitet.

Samtidig er der kun 28 megabyte indbygget hukommelse, hvilket ikke just er meget, når der faktisk lægges op til, at man skal bruge telefonen som musikmobil. 28 megabyte giver sådan nogenlunde plads til seks-syv sange. Altså ikke just imponerende specifikationer.

Men Z530i overrasker. Det er eksempelvis muligt at udvide telefonens hukommelse med Memorystick-kort på helt op til en gigabyte, hvilket stadig er langt fra standard for mobiler i denne prisklasse. Læg dertil, at telefonen har Bluetooth, og så er billedet af en discount-model pludselig noget mere mudret.

Z530i kunne også være interessant for visse business-kunder. Telefonen understøtter nemlig synkronisering af e-mail og kalender, og har en komplet internetbrowser. E-mail-klienten understøtter både almindelig POP3, men også push e-mail, hvor mailen automatisk popper op, så snart den er leveret – og ikke først, når man udfører en manuel send/modtag.

Design-mæssigt er Z530i dog langt fra business-verdenens grå jakkesæt. Man kan få den i stilige grå, sorte og røde farver, og når man er træt af dét udseende, kan man let skifte cover. Der er tale om en sammenklappelig model (clamshell), hvor der på forsiden er et monokromt display. Telefonen ligger ganske godt i hånden, er let at klappe ud, og tasterne fungerer glimrende. Softwaren er let at finde rundt i, og er man vant til Sony Ericssons måde at gøre tingene på, vil man føle sig godt tilpas med Z530i.

Z530i kan være et oplagt bud på en telefon til den prisbevidste forbruger, der ikke går op i at kunne tage billeder, men som gerne vil have en telefon med mulighed for stor hukommelse og lettere business-funktioner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere