Sådan undgår du svindlerne i julehandlen

Det amerikanske sikkerhedsfirma SonicWALL har udarbejdet en liste over de ti bedste forholdsregler i mod svindel i julehandlen online. Se hvad du skal passe på.

Juletiden kan tit værre stressende. Den oplagte løsning er derfor at købe sine gaver online og dermed undgå chancen for at blive trampet ned af små ældre damer, som er på julegavejagt.

Desværre har nethandel også sine minusser i form af svindel og humbug online.

Det amerikanske sikkerhedsfirma SonicWALL har imidlertid udarbejdet en liste over de ti forholdsregler, som man bør tage, når man handler:

1. Ignorer alle e-mail fra firmaer du aldrig har handlet hos.

2. Selv hvis du har handlet hos et firma, skal du aldrig reagere direkte på en e-mailhenvendelse, der kræver personlige eller økonomiske informationer. Besøg i stedet firmaets webside eller brug telefonen for at sikre, at behovet for information er ægte.

3. Besøg aldrig en webside ved at bruge linket i en e-mail. Åben i stedet browseren og besøg den hjemmeside, som du ved, at firmaet anvender.

4. Vær mistroisk over for alle e-mail, som understreger behovet for at handle hurtigt. Mange phishing-svindlere søger at skabe et falsk behov for en hurtig reaktion for at svække din dømmekraft.

5. Husk at undersøge dit kreditkort umiddelbart efter modtagelsen af varer. Kig efter overførsler og beløb som du ikke kan få til at stemme. Mange it-forbrydere tester deres ofre ved først at stjæle små beløb.

6. Hvis du har mistanke om, at du ved en fejl har givet fortrolige oplysninger til en mulig svindler, så kontakt din bank eller kreditkort-selskab med det samme, før svindlen vokser i omfang.

7. Hold øje med sider der ligner noget du kender, men alligevel ikke helt. Mange ondsindede websider benytter sig af, at du af og til skriver hjemmesideadressen forkert ind. De sider, som du kan ende på, er ofte proppet med ondsindede programmer.

8. Åben aldrig vedhædtede filer medmindre du har fuld tillid til afsenderen.

9. Vær opmærksom på de tricks som svindlerne benytter sig af. Prøv for eksempel at tage SonicWALL's Phishing IQ test på www.sonicwall.com/phishing

10. Opdater ofte. Sørg for at dit operativsystem og antivirus altid er opdateret.

Er du i tvivl om dine rettigheder når du e-handler?

PC Worlds omfattende guide til rettigheder ved e-handel kan helt sikker hjælpe dig. Du kan finde den her.

Husk også at PC World for nyligt talte med antivirusfirmaet TrendMicros ekspert David Perry om truslerne, der findes online.

Mangler du en god og gratis antivirus-løsning, så testede PC World i september fem gratis løsninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere