Torsdagstippet: 5 klare svar om Vista

Om præcis fem dage og fire timer starter Microsofts danske Vista-lancering. Vi har samlet de vigtigste fem spørgsmål om Vista i denne uges torsdagstip.

Torsdagstippet: 5 klare svar om Vista

At skifte styresystem er en alvorlig opgave. Det koster tid - og ikke mindst sved og tårer, hvis det ikke fungerer efterfølgende.

Ugens torsdagstip er derfor dedikeret til den kommende Vista-lancering den 30. januar 2007 kl. 11. Her finder du de fem mest interessante spørgsmål og svar om Vista.

1. Skal jeg opgradere fra XP eller lave en frisk installation?

Det er dejligt nemt at opgradere, for der kan spares mange timer hvis du ikke skal rode efter dine gamle programmer. Vores erfaring med opgraderingen af Vista er dog ikke helt positive, det er som om maskinerne ikke kommer rigtigt i gang. Stabiliteten er helt ok, men blandt andet opstartstiden forekommer urimelig lang. Så PC World anbefaler, at du laver en frisk installation, desværre. Husk i øvrigt at det kræver en dansk Windows XP at opgradere til en dansk Windows Vista.

2. Er Vista også til min bærbare pc?

Ja, vi har ingen forbehold. Det er dog absolut en fordel at have et anstændigt nyere 3D grafikkort i stil med Nvidia 7000-serien eller ATIs 1000-serie. Det er dog mest til øjeguffet, kaldet Aero, for Vista kører udmærket uden den helt store grafikpakke sat til - det ser bare ikke nær så flot ud.

Vil du se hvordan Vista ser ud uden den helt store grafikpakke så har vi skrevet om det i Vista-bloggen.

3. Er Vista hurtigere end XP?

Vi er i gang med at finde et helt præcist svar på det spørgsmål, men som udgangspunkt er det ikke vores indtryk. Fordelene ved Vista skal findes i den forbedrede brugervenlighed og at selve kernen er fuldstændig omskrevet til bedre multimedieperformance og processorer med flere kerner. Desuden er der kommet smarte små finesser og langt forbedret sikkerhed. Men noget kæmpespring i hurtighed skal man ikke forvente.

4. Vil mine programmer køre under Vista?

Ja, som udgangspunkt. Der er lavet en større liste over de programmer som kører og ikke kører. Den kan du finde her.

På redaktionen har vi oplevet, at Adobe Acrobat 6, Nero 7, Microsofts Synctoy samt en ældre udgave af Symantec Antivirus ikke kørte efter en opgradering. I alle tilfælde findes der en nyere version der gør, så problemet er til at overse. Alle Adobes programmer såsom Photoshop CS2, InDesign CS2 og Bridge kører uden problemer, ligesom Microsoft Officepakke model 2003 også bare virker.

5. Skal jeg i det hele taget køre Vista?

Hvis du bare brænder for det nyeste computerudstyr, så er det ikke meget at gøre. Du installerer sikkert Vista så hurtigt som du kan.

Har du derimod mere behov for stabilitet og at alle de nuværende programmer kører uden problemer, så kan du roligt vente. Vista er smart og hurtigt at vænne sig til, men det retfærdiggør ikke nødvendigvis de 3-5 timer det tager at installere påny. Samtidig er det jo sådan med it, at det ikke altid fungerer optimalt fra starten af.

Kan du derfor vente til næste gang du alligevel skal have ny harddisk eller nyt motherboard, så overlever du nok, specielt hvis du skal være 100% sikker på at din computer og dine programmer altid virker.

Er du virkelig tålmodig, så kan du se på de store finansielle institutioner. De venter ofte med at opgradere til den første service pack, hvor de værste sikkerheds- og stabilitetsfejl er rettet. Den første service pack kommer en gang til efteråret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere