Logitech Alto forkæler din bærbare

Logitech Alto kombinerer notebookstander med et glimrende tastatur, så du kan få den rette arbejdsholdning igen - selv når du er på farten.

Logitech Alto forkæler din bærbare

Forældre siger som bekendt en frygtelig masse vrøvl i forsøget på at rette deres møgunger ind til højre.

Skulle en af de mest udbredte formaninger stå til troende, ville hele redaktionen på PC World givetvis have firkantede øjne efter for mange tegnefilm og computerspil (nå ja, chefredaktørens ansigt ER faktisk lidt rektangulært, men det skyldes primært modebrillerne).

Det er dog ikke alt, der er helt ved siden af. Kommandoen "Ret dig op og sid ordentligt!" kunne mange voksne pc-brugere eksempelvis godt tage og huske på.

Alt for mange bruger nemlig år efter år store dele af arbejdsdagen eller fritiden foran en bærbar computer i svært krumrygget tilstand. Som sådan er Logitech Alto et produkt efter mors hoved, og det vender vi tilbage til.

En rigtig skidt holdning

Den bærbare computer er undfanget af ønsket om at kunne arbejde mere fleksibelt og - i princippet - overalt. Derfor er der også indgået en række kompromisser i konstruktionen, da den netop ikke er tænkt som en fuldgyldig erstatning for et ordentligt tastatur og en skærm i hovedhøjde.

Navnlig sidder skærmen mindst 30 centimeter for lavt i forhold til en blot nogenlunde korrekt arbejdsstilling. Det er der mange, der glemmer. Med massive myoser, hovedpine og krumbøjet Quasimodo-holdning til følge.

Op at stå...

Er du en af dem, bør du i den grad overveje at anskaffe dig en Logitech Alto. Det er en notebook-stander, der ikke blot bringer din skærm op i den højde, den skal have. Den indeholder også et indbygget tastatur i fuld størrelse og - voila! - så har du noget, der ligner en glimrende stationær arbejdsstation.

Altos tastatur- og standerdel holdes sammen af et bredt hængsel i kraftigt gummi. I lukket form holder kraftige magneter de to dele på plads mod hinanden, og i denne tilstand ligner enheden mest af alt en dokumentmappe i bredformat. Med lidt snilde kan den ligge i en rygsæk.

Det tager ti-femten sekunder at folde Alto ud og sætte computeren på rette plads.

Ekstra stik

Produktet indeholder et USB-stik, som du blot kobler til computeren, og så kan du anvende Altos tastatur på helt almindelig facon.

Bag på standerdelen finder vi yderligere tre USB-porte. En fin detalje, da notebook-producenterne ofte sparer på antallet. Du kan også sætte ekstra strøm på USB-portene ved hjælp af en ekstern adapter. Det er dog ekstraudstyr.

Tastaturet er af den lydsvage støbning og naturligvis langt bedre og større end det, du finder på en almindelig bærbar. Du kan endda stille tastaturet en smule skråt, hvis du vil.

Standeren kan uden problemer anvendes med selv velvoksne computere med op til 17 tommer skærm. For selv om konstruktionen ser en smule vakkelvorn ud, stå computeren ganske godt fast.

En rutchetur

En lille gummiblok nederst på standeren forhindrer computeren i at rutche ned mod tastaturet, og den kunne godt have været en smule større.

For har din bærbare en afrundet kant på kabinettet - som for eksempel HP's nye Pavillion-serie - glider computeren blot hen over blokken og standser først umiddelbart over F-tasterne. Den står stadig sikkert, men det ser ikke særlig fikst ud.

Du kan ikke regulere hverken hældning eller højde på standeren. Men det er kun et problem, hvis din bærbare ikke kan foldes tilpas langt bagover til, at du kan se skærmen ret for i almindelig arbejdsposition. Hviket de fleste notebookmodeller heldigvis kan.

Prøv dig frem

Er du i tvivl, om standeren passer til din maskine, så tag computeren med til forhandleren, sæt Alto og pc på et bord i almindelig arbejdshøjde og prøv dig frem. På den måde kan du på under et minut afgøre, om produktet er noget for dig eller ej.

Prisen forekommer særdeles rimelig taget i betragtning, at du ikke blot får et udmærket tastatur, men et produkt, der vil skabe mirakler for din arbejdsholdning.

Der er naturligvis dem, der vil argumentere for, at et fritstående tastatur, en regulær dockingstation og en velvoksen 20 tommer skærm er endnu bedre. Men dén pakkeløsning koster immervæk også en hel del mere end 799 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere