Video: PS3 splittes i atomer

Hvad gemmer sig under kølerhjelmen på PlayStation 3? Få svaret i denne video hvor vores søstermagasin Computerworld systematisk splitter Sonys konsol ad.

For de fleste it-interesserede er der noget magisk ved at splitte elektronik ad og samle det igen, og det gælder også for kollegerne på vores søstermagasin Computerworld.

Da vi hørte, at journalist Mikkel Aabenhus Hemmingsen og teknologiredaktør Kurt Westh Nielsen havde fået fingrene i en funklende ny PlayStation 3, som de systematisk ville splitte, kunne vi simpelthen ikke holde os væk.

Bevæbnet med et videokamera tog vi opstilling på sidelinjen, mens de to kolleger fandt værktøjskassen frem og begyndte at skrue løs på Sonys konsol for at finde ud af, hvad der egentlig gemmer sig under kølerhjelmen.

Videoen varer lidt over tre minutter, men hele seancen tog omkring en time. Der skulle skrues ufatteligt mange skruer ud af konsollen, før det var muligt at åbne den helt:

For god ordens skyld skal det tilføjes, at det rent faktisk lykkedes Computerworld at samle konsollen igen, og den skulle eftersigende virke helt normalt.

Men inden du finder værktøjskassen frem derhjemme, må vi lige komme med en advarsel: prøv ikke at efterligne dette stunt. Med mindre du har over 5.000 kroner på din bankkonto, som du alligevel ikke vil savne. Garantien dækker nemlig ikke, hvis du ved et uheld gennempiercer din spritnye konsol med en rusten skruetrækker.

I fredagens udgave af Computerworld bringes en uddybende artikel om teknikken, som gemmer sig i den nye PlayStation.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere