Torsdagstippet: Her er det mobile internet

Er du på farten, ferien eller blot på terrassen, så kan det være rart at have adgang til nyheder. Samtidig tilbyder de fleste mobiltelefoner eller PDA’ere adgang til nettet. Denne uges torsdagstip viser vej til de mest mobilvenlige websider.

Det er bekvemt at kunne surfe på farten, men det er desværre også ofte uoverskueligt og dyrt.

Specielt når de små skærme med opløsninger på 200 eller 300 pixels på tværs møder websider designet til besøgende med 1.024 eller flere pixels i bredden.

Samtidig kan de mange billeder på en normal webside hurtigt blive en dyr fornøjelse, uanset hvordan du kobler op. Du kan læse mere om, hvordan du får mobilt internet i vores store guide her.

Heldgivis har en del websider i dag lavet særlige mobile versioner, der er flinke ved både din lille skærm og din telefonregning. Vi bringer her vores favoritter.

IT- og dimser

Den mest oplagte er selvfølgelig http://m.pcworld.dk, hvor de seneste nyheder fra PC World altid kan læses.

Er du mere til erhvervsstoffet, kan vi også anbefale http://m.cw.dk, hvor Computerworld altid har masser af historier.

Nyheder

Engelske BBC har en imponerende hjemmeside, og deres PDA/mobil-venlige side fungerer også ganske godt. Du kan finde den på http://www.bbc.co.uk/mobile/pda.

Du skal dog ikke snydes for danske nyheder, for Jyllandsposten har en velfungerende mobil-version på adressen http://www.jp.dk/pda. Du får dog ikke hele histiorien, men oftest den øverste tredjedel.

Amerikanske nyheder kan du finde hos http://www.msnbc.com, som automatisk omstiller dig til en mobil side. Vær opmærksom på at nok har MSNBC en mobil indpakning, men hver side fylder over 100 kb at hente ned.

Andre nyttige sider

Er du faret vild, for sent på den eller blot nysgerrig, så er Kraks mobile udgave af Krak.dk genial. Den kan du finde på adressen: http://pda.krak.dk

Er du bange for kødannelser kan vi anbefale http://mobil.trafikken.dk, selvom den godt kunne opdateres noget oftere.

Vejret er noget, som altid optager danskerne, se bare på vores vejrudsendelser, som snart fylder mere end nyhederne. På http://mobil.dmi.dk kan du hos DMI heldigvis hurtigt finde lidt at snakke om over kakkelbordet.

Websiden Mobilportaler.dk er desuden et godt sted at finde nye mobil-venlige hjemmesider. På adressen http://m.mobilportaler.dk/index.php?id=26 kan du finde en stor oversigt over de fleste danske af slagsen.

Brug også RSS-feed

Et andet godt tip er, at hvis din mobiltelefon understøtter RSS-feeds, så er det også en god måde at holde sig opdateret på. Særligt fordi mange RSS-læsere lader dig opdatere alle historierne, før du går ud af døren. På den måde har du læsestof med på farten, uden det koster dig en øre.

Du kan finde PC Worlds guide til RSS-læsning lige her, og den særlige side om RSS til mobiltelefoner lige her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere