Torsdagstippet: Vælg den rigtige smartphone

Sidste uges torsdagstip hjalp dig forhåbentligt med at vælge den næste bærbare. Denne uge står imidlertid i smartphones tegn. Vi giver et bud på, hvad du skal se efter, hvis den dumme mobil skal være smart.

Torsdagstippet: Vælg den rigtige smartphone

Der er gået lidt inflation i smartphones, for selv den mest ydmyge telefon kan efterhånden afspille mp3-filer, har en basal kalender og kan sende og modtage e-mails.

Men på PC World vil vi påstå, at en ægte smartphone nu om dage er lidt mere end blot det. Den skal kunne lidt mere. Vi starter med funktionslisten.

Skærmen. Om der er tale om en trykfølsom skærm eller ej er i vores øjne ikke så vigtigt, men mere op til den enkeltes smag. Vigtigst er, at opløsningen skal være på mindst 240 x 320 pixels - af hensyn til muligheden for at læse mails og dokumenter på den.

Forbindelsen til omverdenen. Her er der ingen tvivl om, at den mindste standard i dag er EDGE-forbindelsen. Men ellers er 3G, og særligt den hurtige standard af 3G kaldet HSDPA, hvad du skal gå efter. Mens hastigheden ikke er så central, når der hentes mail på mobilen, så er det fantastisk at have, hvis mobilen skal bruges som modem til din bærbare pc.

En del smartphones lanceres i dag med WiFi. Det er et batteridræn som vil noget, hvorfor det oftest er slukket. Men det kan samtidig hurtigt tjene sig hjem, når man skal online i udlandet og kan gå på hotspots i stedet for de hundedyre 100 kroner pr. Mb udlandsforbindelser, som de fleste selskaber byder kunderne i dag.

GPS, som i Nokias nye N95 eller en række af HTCs modeller, er altid rar at have. Men det er også et batteridræn, og netop batterilevetiden er central. Vi foretrækker derfor dedikerede navigatorer, men smag og behag er jo forskellige.

Styresystemet. De store spillere på markedet er her det Nokia/Ericsson/Samsung/Panasonic/Siemens-ejede Symbian og Microsofts Windows Mobile. Vi er på redaktionen personligt meget glade for Windows Mobile på grund af den nemme synkronisering med Outlook og Exchange-servere, mens en del andre producenters synkroniseringssoftware kan være ret så begrænset. Nokia klarer sig dog også udmærket inden for denne disciplin.

Formen er vigtigst

Og så er det lige det med formen. For inden for især smartphones er der rigtigt mange forskellige former og funktioner. Vores erfaring er da også, at formen er noget af det vigtigste for den gode smartphone, for er den for stor, så efterlades den smarte telefon på skrivebordet.

Candybar. Den traditionelle telefon kaldes ofte en candybar, fordi formen med lidt god vilje, og særligt hvis man er lidt lækkersulten, godt kan ligne en Snickers. Her er tastaturet på fronten, og der er ikke så mange dikkedarer. Et eksempel på en candybar er SonyEricssons netop annoncerede P1. Candybaren er til, hvis det ikke skal fylde alverden, og hvor der ikke skal skrives længere mails eller dokumenter

Slider. Slider-telefonen, enten som side-slider eller op/ned-slider, er en nyere opfindelse. Særligt HTC og Nokia, og senest Samsung, har taget modellen til sig. Fordelen ved side-sliderne er, at et godt QWERTY-tastatur kan gemmes inde i maskiner som HTCs 4350 eller den kommende S710. Eller at en telefon som Nokias N80 kan blive endnu kortere ved at blive skudt sammen. Sliderens fordel er, at den nemt kan pakkes sammen, og at side-sliderens QWERTY-tastatur giver mulighed for at skrive længere tekster med to tommelfingre.

Tommelfingertastaturet. På tommelfingertastatur-mobilerne, som HTCs S620 eller Nokias E61i, er tastaturet på forsiden, og telefonen er derfor flad og bred. Den klare fordel ved tommelmodellerne er, at de kan betjenes med en enkelt hånd. Skal der skrives lidt længere tekster, kan to tommelfingre tages i brug.

- husk, at du kan surfe ud på den mobile del af internettet med vores torsdagstip om mobil-venlige hjemmesider.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere