Google Maps nu på dansk

Nu er Google Maps klar i en dansk udgave, der både virker på computeren og mobilen. Webtjenesten kan bruges til ruteplanlægning og til at finde butikker, man har brug for.

Søgegiganten har lanceret en dansk version af Google Maps, som skal gøre det lettere at finde alt lige fra hoteller og benzintanke til bestemte butikker.

Hvis du angiver din position og søger på eksempelvis "pizza", vil webtjenesten foreslå en række pizzeriaer, som ligger i umiddelbar nærhed.

Det er muligt at se både almindelige kort, som man kender det fra Krak, og satellitfotos, der giver mere detaljerede billeder.

Google Maps på dansk virker både på computer og via mobiltelefonen.

Hvis du eksempelvis punkterer på din cykel – og ikke er nogen Bjarne Riis som kan fikse det selv – kan du slå op på Google Maps via mobilen og finde nærmeste cykelsmed. Butikken vises på kortet, og det er også muligt at få nummeret, så man kan ringe og undersøge, om der nu er åbent.

Det er dog ikke billigt at bruge mobiltelefonen, da du skal betale for datatrafikken, og den tager mobilselskaberne sig fyrsteligt betalt for. Så medmindre du har et flatrate-abonnement som X-Series fra mobilselskabet 3, skal du ikke fifle alt for meget med Google Maps og mobilen, før regningen bliver rødglødende.

Google Maps kan også bruges til ruteplanlægning, men som vi tidligere har skrevet i Notesbloggen er det nok ikke nogen god idé blindt at stole på webtjenestens forslag. Medmindre du er en god svømmer...

Danmark interessant for Google
Google har det seneste stykke tid virkelig fået øjnene op for Danmark, og derfor blev det også i Århus, at en ny forsknings- og udviklingsafdeling blev placeret for nylig.

- Danmark er et spændende sted for Google. Vi er et af de førende lande, når det gælder udbredelsen af bredbåndforbindelser og mobiltelefoner, siger Peter Friis, som er Country Manager for Google i Danmark.

Men ellers er det svært at vride ord ud af Peter Friis, og når det gælder nye tjenester fra Google, er hans læber trykket sammen som en lukket harmonika.

Derfor er det uklart, om funktionen Streetview, som amerikanerne muntrer sig med i øjeblikket i deres version af Google Maps, på et tidspunkt vil dukke op i den danske udgave.

Prøv Google Maps her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere