Lillebitte kamera med høj HD-kvalitet

Videokameraet vejer 340 gram og er ikke større, end det kan ligge i din hule hånd. Alligevel kan Panasonics HDC-SD5 prale med høj HD-kvalitet.

Panasonic er klar med HDC-SD5 på sølle 340 gram, som kan optage i HD.

Det lillebitte videokamera med målene 65 x 67 x 135 millimeter håndterer en opløsning på 1920 gange 1080 pixels.

Selv kalder Panasonic HDC-SD5 for verdens mindste HD-kamera. Men vi skal blot tilbage til maj, hvor Sony lancerede sit nyeste HD-kamera, HDR-CX6EK, der også blev udråbt som "verdens mindste".

Uanset, hvem der vinder duellen, er begge kameraer ganske små. Det skyldes, at optagelserne hverken gemmes på harddisk, bånd eller dvd-skive.

I stedet smides indholdet direkte ned på et SD-kort på HDC-SD5, mens Sony holder fast i sit eget format, Memory Stick Duo.

Nu med ekstra kulør

Det nye kamera fra Panasonic er udstyret med en 3CCD-chip, og det betyder, at indspilningen foregår med tre sensorer – en for hver grundfarve (rød, grøn og blå) - hvilket giver et klarere og mere farvestærkt billede.

Tidligere har 3CCD-chip ellers udelukkende været forbeholdt Panasonics professionelle kameraer, men nu får vi almindelige forbrugere mulighed for at få fingrene i den avancerede teknik uden at sparke bunden ud af pensionsopsparingen.

HDC-SD5 har desuden fået Panasonics nye billedstabiliseringsteknik kaldet OIS (Optimal Image Stabilizer) indenbords, og den skal hjælpe med at holde optagelserne nogenlunde stabile, selv om du har fået et par glas rødvin for meget og ryster lidt på hånden.

De færdige optagelser kan overføres til pc’en via USB-kabel eller direkte ved at flytte SD-kortet fra kameraet til en kortlæser. På et otte gigabyte SD-kort kan man gemme 80 minutters optagelser i højeste billedkvalitet.

HDC-SD5 koster omkring 10.000 kroner, og det er ude i butikkerne i begyndelsen af september.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere