Langt mellem "Extras" i Windows Vista Ultimate

I foråret blev Windows Vista Ultimate lanceret med løfter om smarte funktioner og muligheder, som alle andre Windows-kunder må undvære. Men også Ultimate-kunderne må væbne sig med tålmodighed.

Da Microsoft lancerede Windows Vista for den danske presse, havde virksomheden reserveret et helt hjørne af lokalet til at fortælle om Vista Ultimate.

Nemlig selveste flagskibet, den mest kostbare Windows-udgave med samtlige de sikkerheds- og mediekontrolmuligheder, operativsystemet indeholder.

Men det var langt fra det hele. For under demonstrationen gjorde Microsoft også en del ud af at præsentere Ultimate Extras. Nemlig en lang række kommende funktioner og programmer, der udelukkende ville blive stillet til rådighed for de, der investerede i Vista Ultimate.

Blande de demonstrerede funktioner var DreamScene; en særlig desktop-baggrund, der kunne afspille små film.

Unødvendigt, måske, men flot og opsigtsvækkende.

Indtil i går, knap ni måneder efter, var det imidlertid stadig ikke lykkedes Microsoft at få DreamScene til at fungere optimalt, så Ultimate-brugerne måtte skue langt efter en endelig version.

Men så i aftes, blot et døgn efter en international historie brød løs om de brudte ’Extras’-løfter, frigav Microsoft alligevel den færdige DreamScene.

Om det massive nyhedspres fik programmørerne til at stramme sig an, er ikke godt at vide. Men du kan selv læse, hvad Barry Goffe, chef for Vista Ultimate-holdet, har at sige.

Her medgiver han også, at der ikke er flere Ultimate Extras lige rundt om hjørnet.

Primært fordi programmørerne arbejder på højtryk med at løse en lang række fejl i 19 nye sprogpakker (som også blev lovet ved lanceringen).

Læser man for øvrigt den del af Vistas Ultimates introskærm, der fortæller om Ultimate Extras, står der, at man kan forvente ”cutting-edge programs”, ”Innovative services” og ”Unique publications”.

Men med den kommende Vista Service Pack 1 vil der blot stå (frit oversat), at ”Windows Ultimate Extras er designet så Windows Vista Ultimate brugere kan udvide Windows’ funktionalitet eller blot gøre computeren sjovere at bruge”.

Ikke videre ambitiøst formuleret. Hvilket da også har fået bloggere og journalister til at spekulere på, om det er Microsofts måde at dæmpe forventningerne til fremtidige ’Extras’.

Måske fordi der simpelthen ikke kommer flere.

Men dét gør der helt bestemt, skriver Barry Goffe. Faktisk er den ændrede ordlyd blot udtryk for, at man i udviklingen af fremtidens ”brede udvalg” af Ultimate Extras ikke vil lade sig begrænse af ordlyden i den aktuelle tekst..




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere