Du og Windows Vista: Til døden Jer skiller

Det kan være svært at finde en ny computer uden Windows Vista – men undertiden endda helt umuligt at lægge Windows XP på i stedet. Se her hvorfor du kan være bundet til Vista.

Som alle andre nye styresystemer har også Windows Vista sine børnesygdomme.

Heldigvis kan de fleste brugere leve med dem, indtil Windows Vista Service Pack 1 kommer til foråret og forhåbentlig udrydder de fleste.

Men løber utålmodigheden af med dig, fristes du måske til at lægge Windows XP på din nye Vista-maskine i overgangsperioden.

Det kan imidlertid være lettere sagt end gjort, hvilket en del brugere efterhånden har erfaret.

Hardware uden XP-understøttelse

For det er slet ikke sikkert, at alle dele i din nye computer understøtter Windows XP uden videre. Typisk fordi der ikke er skrevet XP-kompatible drivere til enhederne.

Derfor kommer du let ud for at lydchip, netkort eller andre elementer ganske enkelt ikke fungerer under XP.

Nogle gange kan det hjælpe at gennemtrawle Google eller it-debatfora efter løsninger og måske en modificeret driver til de dele af computeren, der giver problemer. Andre gange er der ingen vej uden om at lægge Vista på igen.

Skidt økonomi i gamle drivere til privatmarkedet

Der er imidlertid en god forklaring på balladen, siger Henrik Johansson, der er HPs markedschef for bærbare computere til erhvervslivet.

Ifølge ham anvender pc-fabrikanterne nemlig i stigende grad hardware, der kun er beregnet til brug sammen med de præinstallerede Windows Vista-versioner.

- Hvilket sådan set er meget forståeligt, for navnlig på privatmarkedet kan det være svært at finde en computer uden Windows Vista. Og der er jo ingen økonomi for hardwarefabrikanterne i at udvikle drivere til Windows XP, hvis efterspørgslen fra pc-fabrikanterne er minimal, forklarer Henrik Johansson.

Masser af forretningsmaskiner med Windows XP

Derimod efterspørger erhvervslivet i langt videre omfang computere, der fungerer sammen med Windows XP. Derfor anvender fabrikanterne i dette tilfælde også i højere grad hardware, der er kompatibelt med Windows XP eller endda Windows 2000 forklarer Henrik Johansson.

Så hvor du skal kigge meget langt efter en ny Windows XP-udstyret notebook i Bilka, vil du hurtigere få bid ved at spørge dig for hos en mere erhvervsrettet forhandler eller i business-afdelingen hos en af de store fabrikanter.

Og skulle favoritmaskinen – uanset hvor du måtte finde den – være udstyret med Windows Vista, kan du som minimum prøve at kontakte fabrikanten og få deres skriftlige ord på, at Windows XP også supporteres.

– For så har de jo pligt til at hjælpe dig, hvis du får problemer med at få maskinen til at fungere sammen med Windows XP, konstaterer Henrik Johansson.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere