Torsdagstippet: Sådan får du flottere efterårsbilleder

Ser de visne blade lidt triste ud og er græsset lidt for gråt på dine billeder? Her er tre simple tips, som kan sætte kulør på efteråret.

Det er lige nu, mens naturen er ved at skifte farve, at du skal have dit kamera frem. Specielt bladene, der skifter, farve er et fantastisk motiv.

Men ofte kan det resultat, du ender med på skærmen, være lidt ferskt i forhold til de farver, som du oplevede ude i naturen.

Heldigvis er det rimeligt lige til at (gen)skabe farverne på dine billeder, selv når du ikke har brugt andet end et mobilkamera.

Vi har derfor taget udgangspunkt i et billeder, som er taget med en Nokia N95 ved Steengaards Herregaard på Fyn. Vejledningen tager udgangspunkt i Adobe Photoshop CS2, men også andre billedprogrammer, som giver samme muligheder, kan bruges.

Trin 1: Øg kontrasten
Ved at vælge Image -> Adjustments -> Brightness/Contast kan du øge kontrasten mellem farverne. Men pas på, ved for meget kontrast kan gøre billedet helt urealistisk.

Til vores billede har vi valgte en kontast på +14 og en brightness på +6. Det giver en rimelig balance mellem at fremhæve de flotte farver, og at det samtidig stadigt ser naturligt ud.

Trin 2: Endnu flere farver
Nu er det tid til at få farverne endnu mere frem. Det gør du med farvemætheden under Image -> Adjustments -> Hue/Saturation. Øg her saturation (mætheden) med +5. Prøv i øvrigt at skubbe lidt rundt på Hue, her kan du få træerne til at blive helt røde - eller sågar så grønne, at det bliver sommer igen.

Trin 3: Gør det skarpt
Selv det bedste kamera kan godt bruge en hånd med skarpheden. Den hånd har Photoshop klar under Filter -> Sharpen -> Unsharp Mask. Her kan du med slideren justere skarpheden, men pas på du ikke gør billedet over-skarpt og mister det naturlige look. Det kan være en fordel at zoome ind til 100 procent forstørrelse, før du går i gang med at justere skarpheden.

Sådan, nu skulle du være klar til efteråret. Har du flotte eller skægge efterårsbilleder som du bare dele med pcworld.dk’s 210.000 månedlige læsere, så send dem straks til redaktionen@pcworld.dk. Husk at skrive ”Efterårsbilleder” i emne-linjen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere