GPS med indbygget lommecomputer

Mio var først ude med samlede løsninger, der kombinerede en lommecomputer med GPS. Den seneste udgave, kaldet Mio A501, lover meget. Men kan den holde det? Læs vores anmeldelse her.

GPS med indbygget lommecomputer

De første navigationspakker til almindelige mennesker var baseret på små lommecomputere, PDA’er.

En af de mest populære hed Mio 168. Hvor de andre PDA’er blev koblet til en GPS-modtager ved hjælp af kabler, så var GPS’en nemlig indbygget i Mio 168’eren.

Det er først nu, at de andre producenter har indhentet Mio og lancerer PDA-mobiler med indbygget GPS. Men Mio kan stadig følge med, og deres A501 er faktisk mere en GPS med PDA-funktioner end omvendt.

Det er nemlig GPS-navigationen, der er i højsædet. Det ser man allerede, når man åbner pakken. Her finder man nemlig både en sugekopholder og samt to ladere – en til 220V og en til 12V i bilen.

Mio A501 er en lommecomputer med en trykfølsom skærm på 2,7 tommer. Opløsningen er i QVGA-kategorien, det vil sige 240 x 320 pixels, og den kører Windows Mobile. Desværre ikke i den nye version 6.0, men derimod i den gamle version 5.0. Der er stadig mobile version af Word, Excel, Explorer og Outlook – og man kan installere et utal af andre programmer på den.

Ingen 3G, men kvalitetsmodtager til GPS'en

Men operativsystemet er desværre ikke det eneste punkt, hvor Mio A501 er lidt bagud. Der er eksempelvis heller ingen 3G, men blot EDGE/GPRS – og der er tilmed ej heller trådløst netværk.

På bagsiden findes et kamera, som tager billeder i en opløsning på to megapixels, men på grund af autofokus bliver de faktisk ganske pæne at se på.

Disse lidt gammeldags specifikationer bliver dog vejet lidt op, når man opdager, at Mio har smidt en rigtig SiRF Star III-GPS-modtager i A501’eren. Der er ikke tale om en A-GPS eller et inferiørt chipset, men derimod om markedets førende GPS-modtager.

På den front fører Mio A501 så afgjort foran andre GPS-mobiler, eksempelvis Nokia N95 eller HTC TyTN II.

Svær software

Sammen med A501’eren leveres den nyeste version af MioMap-programmet, som nu er oppe i 3 udgave. Der følger kort over Europa med på et SD-kort.

Når vi her på PC World har testet Mio-GPS’er, så har vi flere gange brokket os over MioMap-programmet. Årsagen er simpetlhen, at programmets indre logik er noget besynderlig og gør opgaver, som burde være lette, praktisk talt umulige at gennemføre.

Et godt – eller måske snarere skidt – eksempel er de indbyggede interessepunkter, POI’er. Vi forsøgte at få A501’eren til at finde et hotel til os i en bestemt jysk by. En klassisk opgave for en GPS-bruger, men vi måtte give fortabt. Det kan godt være, at funktionen findes i MioMap-softwaren, men det lykkedes os ikke at finde ud af, hvordan man brugte POI’erne.

Gensyn med MIO-problemet

Mio A501 led også af det klassiske Mio-problem med en meget snakkesalig stemme. Hver kommando bliver gentaget så mange gange, at man til sidst vælger at slukke for lyden – simpelthen fordi man bliver træt af at blive dirigeret til højre tre gange – hver gang.

Til gengæld skal Mio have ros for at have installeret en højtaler, som kan spille højt. Kabinestøj kan let overdøve en lille mobiltelefonhøjtaler, men Mio har skruet godt op for volumen, og det skal de have ros for.

Mio A501 kan også indstilles til at blive brugt til fods, og det fungerer fint, selvom den ikke kender gangstier eller smutveje.

Batteriet er på 1.050 mAh, og det er i underkanten. Især fordi GPS’en faktisk sluger en del strøm, når den er i brug. Men problemet opstår primært, når man bruger Mio’en uden for bilen, hvor der jo ikke lige er adgang til cigartænderen.

En samlet rosende omtale

På trods af de lidt negative kommentarer, så fortjener Mio faktisk samlet set rosende omtale.

A501’eren er en rigtig god GPS, som også kan bruges som både telefon og PDA. I hvert fald hvis man ikke har avancerede behov. Når man tager prisen på ca. 3.500 kroner i betragtning, så er det et ganske godt bud på en GPS med indbyggede PDA-funktioner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere