Torsdagstippet: Slip for at taste www

Hvor mange gange skriver du www på en dag? Det ved du sikkert ikke, og du kan også slippe for at skrive det hver gang - se her hvordan.

Bruger man dagligt internettet, taster man ”www” et hav af gange. Flere hjemmesider er heldigvis sat op, så man ikke behøver at taste disse tre ens bogstaver hele tiden.

Men inden det bliver en standard, findes der en smart genvej, så man sparer de tre bogstaver og faktisk også mange andre .

Nyere udgaver af Internet Explorer eller Firefox har nemlig indbygget en smart lille funktion, så man både kan spare at taste www og en række domæne-efternavne. Det er meget simpelt.

Hvis du for eksempel i Firefox ønsker at besøge Adobes hjemmeside, kan du nøjes med at skrive ”adobe” i URL-linien og derefter holde CTRL nede, mens du trykker på Enter, så bliver det automatisk til www.adobe.com

Der findes tre forskellige genveje, som kan bruges på denne måde:

CTRL + ENTER Afslutter alle *.com eller *.dk domæner (afhængig af browser)
SHIFT + ENTER Afslutter alle *.net domæner (Firefox)
CTRL + SHIFT + ENTER Afslutter alle *.org domæner (Firefox)

I de danske versioner af Internet Explorer bliver CTRL + ENTER til *.dk endelse, mens genvejen i Firefox - også dansk version - bliver til *.com endelse.

Opdateret Det kan du dog selv ændre manuelt, hvis du har mod på at rode lidt med Firefox. Du skal skrive about:config (der skal ikke være luft mellem ":" og about, se billede ude til højre) i browserlinjen. Herefter skal du søge på suffix. Så vil du kunne se en linje, der har et felt, som hedder *.com. Det ændrer du bare til *.dk.
En stor tak til vores læsere Allan Rosenhøj og Svend Andersen, som har sendt tippet ind til os.

Du kan også benytte den alternative browser, som hedder Maxthon, hvis du vil slippe for at taste www.

Maxthon giver dig mulighed for selv at indstille disse genvejstaster og derfor tilføje *.dk eller andre populære domæner. Disse smarte indstillinger findes under Værktøjer - Maxthon indstillinger - Navigation.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere