Forårsrengør pc’en, mens du støvsuger huset

Hvis du alligevel har tænkt dig at ofre en søndag på at forårsrengøre lejligheden eller huset, hvorfor så ikke rydde op i din pc samtidig. På den måde bliver det måske også nemmere at komme gennem rengøringsdagen, når du får nogle små pc-pauser undervejs.

Først og fremmest kan du jo lige se nærmere på alle de programmer, du har på pc’en. Er de virkelig nødvendige alle sammen, eller er der nogle, der ikke var helt så brugbare som forventet og nu bare ligger og fylder.

Du kan tynde ud i pc’ens indhold med ZSoft Uninstaller, der er et program, der nemt og hurtigere end Windows’ indbyggede funktion skiller dig af med de programmer, du ikke gider have mere.

Remove Empty Directories finder alle de tomme mapper på din harddisk og sletter dem, og med Easy Duplicate Finder kan du undersøge din harddisk og finde filer, du har to ens af. For eksempel en MP3-fil eller et billede som du er kommet til at gemme to forskellige steder.

Defragmentere

For at optimere computerens ydeevne skal harddisken defragmenteres af og til. Men det kan tage en krig at gøre det, så det er oplagt at sætte den i gang, mens du alligevel ligger på alle fire i stuen og støver paneler af.

Med Windows’ indbyggede defragmenterings-funktion kan du godt sætte en hel dag af, hvis din harddisk hører til de større. Men du kan også prøve Auslogics Disk Defrag, der defragmenterer din harddisk hurtigt.

En anden mulighed er Defraggler, der også kan defragmentere hele harddisken, men også enkelte mapper eller filer. Det er en oplagt løsning, hvis ikke du gider køre hele computeren igennem.

Sidst men ikke mindst skal du naturligvis også af med uvelkomne programmer som spyware og lignende. Det kan du komme med Ad-Aware.

Begge programmer scanner computeren for de uvelkomne gæster, og når du har gjort det, kan du fjerne ubrugte og midlertidige filer fra computeren med CCleaner.

Snup et sundhedstjek – til pc’en

Når pc’en nu er ren og rydelig, kan du lige så godt tjekke, om pc’en er opdateret, så der ikke er huller i sikkerheden. Sikkerhedsfirmaet F-Secure tilbyder en online mulighed for at undersøge, om din pc har de nødvendige sikkerhedsprogrammer og opdateringer.

F-Secure Health Check tjekker blandt andet din antivirus, antispyware, firewall, browser, Windows, mailprogram og en lang række andre programmer og hjælper med opdateringerne, hvis det er nødvendigt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere