Motorola S9 sender Bluetooth-musik til ørene

Trådløse høretelefoner er smarte, men sjældent uden problemer. Motorola S9 lover, at bekæmpe kabelrodet i din lomme og leveres med nem Bluetooth-tilslutning. Se her om Motorola har knækket den trådløse kode.

Motorola S9 sender Bluetooth-musik til ørene

Det er efterhånden et par år siden, at vi testede de første trådløse høretelefoner baseret på Bluetooth-teknologien. Dengang var hverken kvaliteten eller rækkevidden imponerende.

Umiddelbart lyder det simpelt nok, for de fleste af os er stødt på eller har brugt et almindeligt Bluetooth-baseret headset til telefonen uden de store problemer.

Men udfordringen for producenterne opstår for alvor, når man skifter fra skrattende mono-mobilsnak til musikalsk stereo-vellyd.

Motorola har taget den udfordring op med Bluetooth-høretelefonerne S9 og iPod-adaptoren D650. Vi har derfor testet netop de to enheder, som sælges samlet til 1.099 kroner.

Sender til bunden af iPod

Ideen er, at D650-senderen monteres i bunden af din Ipod, hvorefter senderen automatisk sender musik til S9-høretelefonerne.

Det lyder nemt og er det faktisk også. Vi havde således ingen problemer med at montere eller anvende D650 og S9 på en iPod Touch. Den resulterende lyd var også fin uden at kunne matche et sæt tilsvarende prissatte kablede høretelefoner.

Vi var ret så begejstrede for knapperne på S9, som betyder, at du med et enkelt tryk på en knap kan springe frem eller tilbage i afspilningslisten. Samtidig er det muligt at skrue op eller ned for lyden eller helt pause musikken.

Værre problemer end lydkvalitet

De problemer vi havde med Motorola S9 er imidlertid basale og dermed måske også værre. For selvom lyden var ok, så er pasformen af de specielle høretelefoner speciel.

Ideen er, at høretelefonerne er monteret på en bøjle, som svinger sig bag om nakken. Det gør, at du ikke får "hattehår" ved at gå med høretelefonerne, men det gør også, at man føler at hele bøjlen sidder lidt og vipper.

Det er især et problem, fordi bøjlen støtter sig over og inden i dit øre, hvorfor den lidt tunge bøjle kan give øresmerter efter længere brug.

Måske er vores ører ikke bygget til den slags monteringer, men næsten samtlige personer som vi prøvede S9 på rapporterede, at de fandt monteringen ubehagelig og propperne for store til ørene. Motorola leverer godt nok mindre propper med til sættet, men det hjalp ikke stort.

Løsthængende sender

En anden lidt irriterende ting er, at sendemodulet ikke klikker fast, når den monteres i din iPods bundstik.

Dermed kan senderen vippe lidt i stikket til iPod, og resultatet er, at den kan miste forbindelsen nede i lommen. En anden årsag til mistet forbindelse kan i øvrigt være indehaverens krop.

For mens vi kunne bevæge os flere meter rundt i stuen uden signalproblemer, så kunne der under vores test opleves udfald, hvis vores iPod med senderen blev opbevaret i en jakkelomme.

En sidste ting, som du skal være opmærksom på, er, at Bluetooth-senderen dræner din iPods batteri. Vores test med en iPod, som normalt klarer seks til otte timers musiklytning, blev med Bluetooth-senderen således reduceret til lidt over to timers drift.

Så vil du virkelig gerne slippe for de filtrede ledninger, kan Motorolas S9 og D650-senderen være en løsning. Vi er bare slet ikke sikker på, at besværet med senderen, den korte batterilevetid og det knapt så komfortable headset er 1099 kroner værd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere