Artikel top billede

Endnu et nederlag for Windows Home Server

Ideen var smart, men udførslen ser ud til at være mere end elendig. Ifølge Computerworld er dele af Windows Home Server så svære at rette op på, at de helt udgår af den kommende og længe ventede juni-opdatering. Se her hvad der nu er galt.

Først var det filer og data, som blev ødelagt, hvis du faktisk brugte muligheden for at dele dem over nettet.

Så var det filer, som måske forsvandt under særlige forhold. Nu er det så muligheden for backup af centrale dele af Home Servers funktioner, der er så ødelagte, at de ikke kan repareres i den kommende – og længe ventede – opdatering til Windows Home Server.

Der var ellers ikke lagt op til nederlag, da Microsoft sidste år lancerede Windows Home Server. Fra en central, nogenlunde billig og brugervenlig miniserver i huset, ville det være muligt at have sine filer på et fællesdrev, få adgang til dem fra arbejdet og samtidig have en automatisk backup af alle de lokale maskiner.

Partnere som HP, Medion og FujitsuSiemens var allerede med på vognen. Og det er nogenlunde sikkert, at Bill Gates var ved at få bygget en ekstra sektion til sin pengetank, til når Microsoft gik sejrende ind på det voksende marked af familier med mange vigtige filer og flere pc'ere.

Sådan skulle det ikke gå. Som vi oplister i denne artikel fra marts 2008 har Windows Home Server fra starten været plaget af problemer.

Central funktion forsvundet

Seneste problem er nu, ifølge Computerworld, at muligheden for at tage backup af sin Home Servers kopi af dine lokale computere ikke kommer med i den store juni-opdatering.

Det er ellers en ret central funktion, siden Home Server ikke er mere sikker, end der hvor du placerer den. En rask lille ildebrand, et lynnedslag eller et tyveri vil derfor potentielt efterlade dig uden Home Server, uden den oprindelige computer og helt, helt uden data.

Værre endnu så udstiller problemerne med den længe ventede opdatering, som forventes til juni, at Windows Home Server tilsyneladende har problemer, som ikke engang Microsoft selv kan løse.

Det er ikke betryggende for et produkt, som er målrettet helt almindelige ikke-tekniske brugere - og som på en troværdig måde skal signalere sikkerhed.

Herhjemme er det indtil videre kun HP, som har sendt Home Servers på markedet. Her bekræftede markedschef Mogens Balle i marts over for PC World, at man var klar over problemerne, men sendte alligevel serverne på markedet tidligere i maj.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere