Nemt internet og meget mere med Billion 7402FX

Turbo-3G netværk bliver fortsat billigere og hurtigere. Men vil du dele forbindelsen, kræver det en specialrouter som Billions BiPac 7402FX. Se her hvordan Billion klarer testen.

Nemt internet og meget mere med Billion 7402FX

Turbo-3G forbindelser, som med skiftende held udbydes af de fleste teleselskaber i Danmark, står absolut højest på listen over redaktionens favoritdimser.

Ikke alene sikrer teknikken netadgang over (næsten) hele Danmark, men også til en pris og med en brugervenlighed hvor de fleste kan være med.

Men de USB-baserede modems har det problem, at de ikke er så nemme at dele forbindelsen via. Har du derfor mere end en computer med rundt, så skal du konstant skifte USB-modemet mellem dem.

Samtidig åbner de billige 3G-forbindelser med fri datatrafik, inden for rimelighedens grænser, muligheden for at have en backup til den vigtige internettrafik.

Billions router med det mundrette navn BiPac 7402FX er tænkt som routeren til Turbo-3G brugere med netop de behov.

Selve produktet minder en del om Dlinks DIR-451 (se anmeldelse | find prisen), som vi testede sidste år. Det vil sige, at det er ikke helt så fleksibel som e960 fra 3, som vi testede for nyligt (se anmeldelse), hvor selve 3G-modemmet var indbygget i. I stedet skal du selv lægge et USB-baseret Turbo-3G modem til.

Til gengæld får du med Billions 7402FX både en ADSL2+ router, WiFi-adgang til muligheden for - via USB-port - at tilslutte et 3G-modem. BiPac-serien fås også i en version til PCMCIA-kort, hvor modellen her hedder 7300GX.

I gang på tre minutter

Med i pakken fra Billion var der en 220V strømforsyning, netværkskabel, lidt dokumentation og en fin dansk guide til at sætte 7402FX op sammen med 3’s 3G-netværk.

Bevæbnet med de informationer tog det blot tre minutter at få sat routeren op og komme i gang. Hele interfacet er i øvrigt web-baseret og nemt at finde rundt i.

Det indbyggede trådløse netværk er af 802.11g standarden og dermed ikke det nyeste, men til routerens formål er det ganske udmærket.

En hurtig test af rækkevidden bekræfter, at ydelsen er udmærket uden at være prangende. Skal du dog bruge et trådløst netværk til hjemmebrug, hvor der skal flyttes film eller store mængder data, anbefaler vi udstyr baseret på 802.11n-standarden. Her må du til gengæld klare dig uden 3G-muligheden.

Indbygget 10/100 Mbps switch

Bag på routeren finder du de fire porte fra den indbyggede 10/100 Mbps switch, som sikrer deling i områder eller til udstyr, hvor WiFi ikke er optimalt.

BiPac 7402FXs styrke, som skal retfærdiggøre den lidt højere pris, er firewallen samt ADSL2+ muligheden, som gør BiPac 7402FX egnet til fast brug nær vægstikket.

Desuden giver VPN-teknologien mulighed for at sikre forbindelser over det knapt så sikre internet.

Det er dog nok primært et produkt til hjemmefronten eller det lille firma, hvor muligheden for at have en (automatisk) backup-forbindelse til og fra internettet er vigtig og tillokkende.

At routeren kan tages med ud i sommerlandet er et ekstra plus, så længe der ikke er nogen, der vil savne internettet derhjemme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere