Artikel top billede

Intels CTO: Snart indtager vi din smartphone

Chip-giganten Intel løfter lidt af sløret for, hvornår de første Intel-baserede smartphones vil blive vist frem.

2011 bliver året, hvor Intel for alvor vil forsøge at komme ind på markedet for chips til smartphones. Det er i hvert fald meldingen fra Intels CTO, Justin Rattner, i en artikel på Wired.com.

Rattner fortæller, at selskabet vil kunne fremvise Intel-baserede smartphones på enten Consumer Electronics Show i januar eller Mobile World Congress i februar.

"Det vil helt klart være mulighedernes vindue for os," siger han til Wired.

Tilbage i maj annoncerede Intel et nyt chipset baseret på Atom Z6-processoren rettet mod mobile enheder som smartphones og tablet-pc'er.

Justin Rattner håber, at Moorestown-processorerne kan klare konkurrencen med Arm-processorerne - og allerede sidst på året vil man kunne finde dem i tablet-produkter, oplyser han.

"Næsten alle tablets på Computex (messe i Taiwan, red.) var Intel-baserede enheder," siger han.

Intel har tidligere afvist, at de fremadstormende tablets ligefrem vil slå de populære netbooks på efterspørgsel.

Netop netbooks har givet Intel en enorm succes med Atom-processorerne.

Arm klar til at lægge arm

Hidtil er det Arm Holdings, der har domineret markedet for chips til både almindelige mobiltelefoner og smartphones, og nu har Intel altså udset sig dette voksende marked til et strategisk satsningsområde.

Arms administrerende direktør, Warren East, har da også indrømmet, at man godt kan mærke, at Intel er begyndt at røre på sig.

"Selvfølgelig kan vi det. Vi har hele tiden sagt, at vi ikke i længden vil kunne fortsætte med at dominere markedet for applikations-processorer i telefoner. Men vi tror ikke på, at Intel kommer til at dominere det marked i de næste mange år," har han tidligere udtalt.

"Jeg tror ikke, at Arm vil overtage pc-verdenen fra Intel, og jeg tror ikke, at Intel vil overtage smartphone-verdenen fra Arm," har han også forklaret.

Intel har tidligere solgt processorer til håndholdte enheder med sin portefølje af Arm-baserede XScale processorer, men Intel frasolgte teknologien til Marvell Technology i 2006.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere