Artikel top billede

Snart er alting forbundet til internettet

Om få dage er fem milliarder enheder forbundet til internettet.

Computerworld News Service: Enhed nummer fem milliard vil på et tidspunkt i denne måned forbinde til internettet. Og om 10 år vil antallet stige med mere end en faktor fire, vurderer IMS Research, som holder styr på hvor meget installeret udstyr, der har internetadgang.

På overfladen vil denne anden flodbølge af vækst være drevet af mobiltelefoner og nye kategorier af forbruger-elektronik, skriver IMS Research i en pressemeddelelse.

Men en endnu større drivkraft vil være stort set usynlig: Der er her tale om maskine-til-maskine-kommunikation i forskellige former for smart grids til strømstyring, overvågning og offentlig sikkerhed, trafik- og parkeringsstyring samt sensornetværk.

Tidligere i år lød en prognose fra Cisco på en ligeledes stejl vækst inden for personlige mobile elektroniske enheder og den samlede internettrafik.

Mobilerne stormer frem

I dag er der over en milliard computere, der jævnligt forbinder til internettet. Denne klasse af enheder heriblandt stationære og bærbare pc'er samt deres associerede netværksudstyr vokser fortsat.

Men mobile enheder såsom internetforbundne smartphones har allerede overgået dette antal og vokser selv langt hurtigere.

Og føj hertil tablets, e-bogslæsere, internet-tv, kameraer, digitale billedrammer og en mængde anden netværksforbunden forbruger-elektronik, og pludselig synes IMS Researchs prognose på 22 milliarder internet-enheder i 2020 slet ikke at være urealistisk.

Analysefirmaet vurderer, at der om 10 år vil være seks milliarder mobiltelefoner, hvoraf de fleste har internetadgang. De i dag omtrent 2,5 milliarder fjernsyn vil i store træk blive erstattet af tv med internetforbindelse enten direkte eller via settop-bokse. Flere og flere af verdens en milliard biler vil blive erstattet af nyere modeller med integreret internetadgang.

Og alligevel vil det største vækstpotentiale være at finde i maskine-til-maskine-kommunikation, vurderer direktør for IMS Research, Ian Weightman.

Ikke kun i industrien

Analysehuset Gartner peger også på maskine-til-maskine-kommunikation som en af de 10 vigtigste mobile teknologier at holde øje med i 2010.

Og for et år siden oprettede Qualcomm og Verizon et joint venture specifikt for at støtte trådløse maskine-til-maskine-tjenester.

"Dette har potentialet til at vokse videre end blot til industrielle formål og omfatte formål som i stigende grad sofistikerede smart grids, netværkstilsluttede sikkerhedskameraer og -sensorer, forbundet udstyr til hjemmet og klimaanlæg samt infrastruktur til trafik- og parkeringsstyring, udtaler Weightman.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere