Artikel top billede

Arkitekturteam advarede imod Polsag-forsinkelse

Politiets ledelse blev advaret imod Polsag-forsinkelser fra dets eget arkitekturteam af flere omgange.

Ledelsen af det voldsomt forsinkede og fordyrede Polsag-projekt, der betyder, at politifolk indtaster anmeldelser manuelt i dag, var advaret om mulige forsinkelser.

Det skete af flere omgange af politiets eget Arkitekturteam.

I et notat fra 1. december 2007 fra Arkitekturteamet til styregruppen for Polsag fremgår det, at der i forbindelse med kontraktindgåelse med CSC blev lavet et bilag til kontrakten - en såkaldt masterplan for projektet.

"Rigspolitiets arkitekturteam gjorde allerede i maj 2007 opmærksom på at masterplanen ikke kunne stå alene, men skulle suppleres med en projektplan (gerne en for hvert spor), som på leverancenivau beskrev hvad der kom og hvornår og i hvilken kvalitet," skriver Arkitekturteamet i notatet, hvor teamets leder Peter Greifenstein står som afsender.

"Erfaringer fra lignende forløb har vist, at jo mere gennemsigtigt en plan er jo bedre basis for et konstrutkivt og proaktivt projektforløb," skriver teamet.

Gentagne rykkere

Af notatet fornemmer man også nogen frustration:

"Projektplaner er i nogen udstrækning sket i de funktionelle spor, men i skrivende stund fortat ikke effektueret på arkitektursporet, trods gentagne opfordringer og rykkere på såvel projektniveau som programniveau, senest ved møde med programledelse hos CSC ultimo september 2007," skriver teamet til Styregruppen.

Konsekvenserne kan blive uheldige, konkluderer politiets team i notatet.

"På SDD1 (et af projektets spor, red.), som indholdsmæssigt var forholdsvis simpel og dermed endnu til at overskue fik dette ikke den store betydning ud over en generel irritation over at flere af de leverancer som var anført i masterplanen ikke modsvareredes af i den virkelige verden."

Omkring et andet spor er man ude over irritation, vurderer Arkitekturteamet.

"På SDD2 er sagen mere alvorlig."

"Den manglende plan, tilfældige prioritering af arbejdsopgaver og manglende koordinering i forhold til funktionelle spor har medført at flere af de centrale datamodeller, som indgår i SDD2, ikke været behandlet i arkitektursporet, og er således ikke blevet trykprøvet før de er fremsendt."

"Men ikke nok med at datamodellerne ikke har været trykafprøvet af politiets arkitekter, de har tilsyneladende heller ikke været trykprøvet af Alliances (CSC og ScanJour, red.) egne arkiteker."

"Resultatet er, at flere af datamodellerne er udformet decideret uhensigtmæssigt (bl.a. Afgørelse), både i forhold til Allinancens egne løsningsmodel og i forhold til politiets krav om fleksibilitet og rapportering."

"Dette medfører stor risiko for enten tilbageløb og dermed forsinkelse, slækkelse af kvaliteten og dermed en for politiet ringere løsning eller i værste fald begge dele".

Projektet har siden måtte indkassere en stribe forsinkelse og er blevet dyrere end budgetteret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere