Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen (Foto: Povl D. Rasmussen)

Derfor bliver Nokia-topchef sat på porten

Der er en hel klar grund til, at Nokia-topfchef Olli-Pekka Kallasvuo bliver skiftet ud og erstattet af Microsoft-topchef Stephen Elop.

Her til morgen melder Nokia, at topchefen Olli-Pekka Kallasvuo bliver udskiftet med Stephen Elop fra Microsoft.

Aktieanalytiker Robert Jakobsen fra Jyske Bank følger Nokia, og han udsendte her til morgen en analyse af dagens nyhed.

"Vi vurderer, at Olli-Pekka Kallasvuos afgang primært skyldes utilfredshed med Nokias innovationshastighed. På trods af at Nokia har industriens absolut største F&U, budget har koncernen ikke været i stand til at udvikle et reelt alternativ/modsvar til Apples iPhones og andre førende smartphones," skriver han og tilføjer:

"Det har betydet, at Nokia de seneste 12 til 18 måneder har budt på den ene skuffelse efter den anden - heriblandt nedjusteringer, tab af markedsandele samt udskydelser af nye smartphones."

Fyring lige før ny lancering
Det vækker undren hos aktieanalytiker Robert Jakobsen fra Jyske Bank, at fyringen af Nokia-topchef Olli-Pekka Kallasvuo kommer netop nu, hvor selskabet skal lancere den ny N8-smartphone.

"Vi kan ikke lade være med at spekulere over, hvorfor Olli-Pekka Kallasvuo skal forlade topposten hos Nokia nu! Efter en 12 måneder lang innovationspause bliver N8 jo lanceret om to til tre uger - det første resultat af innovationspausen. En smartphone som vel at mærket har gode chancer for succes," skriver Robert Jakobsen omkring fyringen.

Der har igennem længere tid cirkuleret rygter om en fyring af Olli-Pekka Kallasvuo, og Nokia-bestyrelsen skulle angiveligt tidligere have forsøgt at afsætte topchefen.

Men dengang takkede bestyrelsens amerikanske kandidat nej til jobbet.

Konsekvensen af fyringen er, at topchefen går glip af N8-mobilen, som altså skulle genrejse Nokias position i den øverste del af smartphone-markedet.

"Så Olli-Pekka får ikke lov til at se resultat af hans bestræbelser. Den 14. september starter Nokia
World 2010. Her er (var) det ventet, at Nokia ville fremvise den første smartphone med MeeGo styresystemet samt muligvis flere nye Symbian^3 smartphones. Vi frygter selvfølgelig, at Ollia-Pekka Kallasvuos afgang skyldes problemer med MeeGo (eksempelvis en skuffende kvalitet eller en udskydelse). MeeGo er vigtigt, da det er det styresystem, som skal udfordre iPhonen, Android mv.," skriver Robert Jakobsen videre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere