Artikel top billede

(Foto: HP)

Hurd i rollen som Oracle-chef: Vi er bare bedst

"Ingen er bedre positionerede" til vækst end Oracle, siger tidligere HP-boss, Mark Hurd, under et telefonmøde.

Computerworld News Service: Den tidligere topchef for Hewlett-Packard, Mark Hurd, gjorde inden weekenden sin første offentlige optræden, siden han tog jobbet som co-president for Oracle, som, han hævder, er kørt i stilling til stor vækst.

"Vækstmulighederne med stærkt optimerede, velkonstruerede systemer er kun lige begyndt ... og ingen er bedre positionerede end Oracle," siger Hurd under et telefonmøde angående Oracles resultat i første regnskabskvartal. Hurd leder salg, marketing og support hos Oracle.

Han forlod HP i sidste måned efter en skandale, der involverede hans forhold til en konsulent og påstået forfalskning af udgiftsbilag.

HP har siden sagsøgt Hurd med argumentet, at han ikke vil være i stand til at varetage sit job hos Oracle uden at krænke fortrolighedserklæringen i forbindelse med hans fratrædelse fra HP.

Oracles koncernchef, Larry Ellison, har kaldt sagsanlægget for "hævngerrigt" og sagt, at det bringer de to virksomheders langvarige partnerskab i fare.

Hurd, som er blevet kritiseret af ingen ringere end IBM's koncernchef, Sam Palmisano, for at skære ned på forskning og udvikling hos HP, henviser nu til Oracles "enorme" budget til forskning og udvikling som et hovedaktiv.

Selvom det vil være op til Hurd at gennemføre Oracles ambitiøse vækstplaner, så starter han ikke ligefrem helt fra bunden.

Oracles omsætning i første regnskabskvartal steg hele 48 procent i forhold til samme periode året før til 42,5 milliarder kroner, hjulpet godt på vej af et stærkt salg af både softwarelicenser og hardware, rapporterer virksomheden torsdag. Nettoresultatet er steget 20 procent til 7,9 milliarder kroner.

Ny omsætning fra softwarelicenser, hvilket udgør en hovedindikator for vækst, steg 25 procent til rundt regnet 7,4 milliarder kroner.

Omsætning fra hardwaresystemer, som også følges med stor opmærksomhed af analytikerne efter Oracles opkøb i år af Sun Microsystems, ligger på 9,6 milliarder kroner. Det tal repræsenterer et fald fra de 10,4 milliarder kroner fra hardwaresalget i fjerde kvartal i sidste regnskabsår, som Oracle rapporterede i juni efter det første hele kvartal af ejerskab over Sun.

Oracle vil fordoble Suns hardwareforretning

Udover vækst i omsætning har Oracle arbejdet for at øge overskuddet fra hardwaresalget ved at droppe de forhandleraftaler, der ikke er indbringende, ved at optimere driften og ved at fyre de medarbejdere, der "ikke producerer omsætning", fortæller Ellison under telefonmødet. Oracle mener at kunne fordoble Suns hardwareforretning, men det vil tage lidt tid, tilføjer han.

Det globale salg af Oracles databasemaskine Exadata ligger nu på over 8,5 milliarder kroner, oplyser Ellison. Exadata anvender Suns hardware sammen med Oracles software og kan håndtere både datawarehousing og transaktionsbehandling.

Exadata er en grundpille i Oracles vision om at sælge integrerede systemer. Der vil blive annonceret to nye Exadata-produkter ved Oracles konference OpenWorld, som begynder på søndag i San Francisco.

Samtidig afviser Ellison rygterne om, at Oracle skulle være i gang med planlægningen af større investeringer i services for herigennem at øge salget af integrerede systemer og således konkurrere med IBM.

"IBM's services-forretning synes at være den dominerende del af deres forretning. Man kan sige, at produktdelen er vigtig men sekundær. For os er det lige omvendt," forklarer han.

Velkonstruerede systemer betyder, at kunderne ikke behøver så mange services, tilføjer han. "Det betyder ikke, at vi kan afskaffe alle services, det ville være ren fantasi. Man vil se os tage kontakt til kunderne og give dem services, fordi de ønsker det af os." Men partnerskaber heriblandt med IBM vil fortsat være vigtige, siger han.

Hurd giver også sit besyv med angående services og bemærker, at "software er fremtiden for services."

"Når man automatiserer en proces, reducerer man ikke bare behovet for arbejdskraft, men fjerner behovet for arbejdskraft fuldstændigt" og forbedrer samtidig kvaliteten af servicen, siger han.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere