Artikel top billede

Browserkrig: IE's markedsandel nu under 50 procent

For første gang i umindelige tider sidder Microsoft på under halvdelen af det globale browsermarked. Herhjemme ser billedet dog helt anderledes ud.

Læs også:

Browserkrigen, der aldrig stopper.

Så er det slut med Netscape - lægges i graven.

Markedsandelen for Microsofts browser, Internet Explorer, er for første gang faldet til under 50 procent, når man ser på udbredelsen over hele verden, viser tal fra analysefirmaet StatCounter.

Internet Explorer har ellers domineret webbrowser-markedet solidt, siden den store browserkrig i slutningen af 1990'erne, hvor Microsoft sloges med Netscape om herredømmet.

Denne kamp tabte Netscape, der senere kom til at danne grundlag for Mozillas Firefox. Det kan du læse mere om her.

Google går frem

Ifølge StatCounter havde Microsoft med Internet Explorer en global andel af browsermarkedet på 49,87 procent i september mod 51,3 procent i august og 58,4 procent i samme periode i fjor.

Mozillas Firefox går til gengæld en smule frem. Den gratis browser havde i september en global andel af browsermarkedet på 31,5 procent, mens Google Chrome sad på 11,54 procent af markedet.

Især Google Chrome er i det seneste år vundet voldsomt frem. Google-browserens udbredelse er ifølge StatCounter mere end tredoblet siden september 2009.

Det er blot to år siden, at Internet Explorer sad på 67 procent af markedet. For otte år siden sad Internet Explorer på mere end 90 procent af markedet - ikke mindst takket være Microsofts bundling-praksis, hvor software blev koblet sammen.
Derfor kan den udvikling, som de nye tal indikerer, sagtens ses som 'en milepæl i browser-krigene,' lyder det fra StatCounts.

På det europæiske marked sidder Internet Explorer på 40,26 procent af markedet.

StatCounts baserer sine tal på 15 milliarder sidevisninger om måneden fra tre millioner websites over hele verden.

Herhjemme har FDIM endnu ikke opgjort tallene for september. Microsofts Internet Explorer sad i august 2010 imidlertid på 72,47 procent af det danske browsermarked, mens Firefox sad på 12,8 procent og Google Chrome på 6,6 procent.

Læs også:

Browserkrigen, der aldrig stopper.

Så er det slut med Netscape - lægges i graven.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere