Pas på: Datasikkerhed er ikke standard i cloud'en

Du bør være forsigtigt, hvis du beslutter dig for at prøve kræfter med cloud computing. Se her, hvor du skal være forsigtig.

Læs også:

Flyv sikkert ind i dataskyerne med SaaS.

Firmaer har svært ved at betale for cloud-tjenesterCloud computing er ved at være allemands-eje. Men der er ting, som du skal være opmærksom på, hvis du beslutter dig for at gå ud i skyen.

Et af disse problemfelter er datasikkerhed.

Det mener både IDC-analytiker Anders Elbak og sikkerhedseksperten Carsten Jørgensen fra Devoteam Consulting.

Anders Elbak gør opmærksom på, at der i cloud-verdenen er det evigt tilbagevendende problem med at lade forretningskritiske data sejle rundt i skyen og på den måde være ude af virksomhedens kontrol, hvis der sker et
nedbrud eller indbrud hos SaaS-leverandøren.

SaaS-leverandører går også konkurs
Men der er også udfordringer, når en kunde ønsker at fyre specialiserede data ind i en sky og få dem vist i en SaaS-løsning.

"Forskellige typer af data kan være svære at styre, hvis man på et tidspunkt skifter SaaS-leverandør og skal have data ind i en ny sky. Og der er jo ingen tvivl om, at også SaaS-leverandører vil gå konkurs på et tidspunkt, så problemstillingen kan meget hurtigt blive relevant," lyder det fra Carsten Jørgensen.

"Derfor bør SaaS-kunden undersøge sin leverandør grundigt og sørge for, at man ikke lægger alle æg i én kurv," siger han.

Carsten Jørgensen mener, at man skal spørge sig selv, om ens data er i sikre hænder hos leverandøren.

"Tror du selv, at Microsoft, Google eller IBM går konkurs?" spørger Carsten Jørgensen retorisk.

Læs også:

Flyv sikkert ind i dataskyerne med SaaS.

Firmaer har svært ved at betale for cloud-tjenester


Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Til Computerworlds Premium-medlemmer: Download eksklusiv single og lydbog om det store Mærsk-angreb - fortalt time for time
Som Premium-læser skal du forkæles. Derfor har vi på Computerworld gjort lidt ekstra ud af det og lavet en sommerferiegave til dig. Download den her.
Computerworld
Margrethe Vestager på vej med rekordbøde til Google for misbrug af Android
Margrethe Vestager lægger op til endnu et slagsmål med Google. Denne gang kan udfaldet blive den hidtil største bøde til den internationale tech-gigant.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.