Pas på: Datasikkerhed er ikke standard i cloud'en

Du bør være forsigtigt, hvis du beslutter dig for at prøve kræfter med cloud computing. Se her, hvor du skal være forsigtig.

Læs også:

Flyv sikkert ind i dataskyerne med SaaS.

Firmaer har svært ved at betale for cloud-tjenesterCloud computing er ved at være allemands-eje. Men der er ting, som du skal være opmærksom på, hvis du beslutter dig for at gå ud i skyen.

Et af disse problemfelter er datasikkerhed.

Det mener både IDC-analytiker Anders Elbak og sikkerhedseksperten Carsten Jørgensen fra Devoteam Consulting.

Anders Elbak gør opmærksom på, at der i cloud-verdenen er det evigt tilbagevendende problem med at lade forretningskritiske data sejle rundt i skyen og på den måde være ude af virksomhedens kontrol, hvis der sker et
nedbrud eller indbrud hos SaaS-leverandøren.

SaaS-leverandører går også konkurs
Men der er også udfordringer, når en kunde ønsker at fyre specialiserede data ind i en sky og få dem vist i en SaaS-løsning.

"Forskellige typer af data kan være svære at styre, hvis man på et tidspunkt skifter SaaS-leverandør og skal have data ind i en ny sky. Og der er jo ingen tvivl om, at også SaaS-leverandører vil gå konkurs på et tidspunkt, så problemstillingen kan meget hurtigt blive relevant," lyder det fra Carsten Jørgensen.

"Derfor bør SaaS-kunden undersøge sin leverandør grundigt og sørge for, at man ikke lægger alle æg i én kurv," siger han.

Carsten Jørgensen mener, at man skal spørge sig selv, om ens data er i sikre hænder hos leverandøren.

"Tror du selv, at Microsoft, Google eller IBM går konkurs?" spørger Carsten Jørgensen retorisk.

Læs også:

Flyv sikkert ind i dataskyerne med SaaS.

Firmaer har svært ved at betale for cloud-tjenester


Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

22. november 2018 | Læs mere


Roundtable: Muligheder og gevinster med RPA

RPA - robot proces automation - er for alvor på vej frem i mange organisationer: Der er meget store muligheder for de fleste organisationer i software-robotter, der er relativt nemme at opsætte.

22. november 2018 | Læs mere


CRM: Bedre og mere effektiv kundehåndtering i en digital tidsalder

Hør om implementering, processer og forandringsledelse - og få et indblik i helt konkrete løsninger, værktøjer og lær hvordan du får effektiviseret den interne administration og løftet kundeoplevelsen

27. november 2018 | Læs mere


Premium
Dansk universitet lukker it-uddannelse efter krav om færre udenlandske studerende: “Det er i høj grad et tilbageskridt”
Aalborg Universitet har meddelt at man lukker i alt syv uddannelser, herunder en it-uddannelse hvor undervisningen idag foregår på engelsk. “Det er i høj grad et tilbageskridt,” lyder det fra IT-Branchen til Computerworld.
Computerworld
Yousee varsler prisstigninger på op til 36 procent - skal være med til at finansiere fiber-udrulning
Yousee varsler prisstigninger på både tv-pakker og bredbånd. Pengene skal blandt andet være med til finansiere fiber-investeringer.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Manden bag Stack Overflow til softwareudviklere og folk i it-branchen: Disse ting skal du lære, hvis du vil undgå at blive tromlet totalt
Interview: Manden bag Stack Overflow og Trello har en opsang til folk i it-branchen. Her er de kompetencer, som du bare skal tilegne dig nu.
White paper
Millennials – Kommuniker med den nye generation
Mange virksomheder har en stor udfordring når det gælder Millennials. De er online hele tiden, har sociale medier som omdrejningspunktet i deres hverdag, og har meget høje forventninger til god service. De vægter værdier som tilgængelighed, hurtighed og kontinuitet meget højt, og det skal afspejle sig i den service I som virksomhed yder dem. Det er en del virksomheder slet ikke forberedte på. I dette whitepaper gennemgår vi, hvordan du skal gøre for at kommunikere med den nye generation.