Pristjek: Spar penge på GPS'en

I august havde vi syv GPS'er med på landevejen i en stortest. GPS'erne lå dengang i et prisleje fra 3.600 kroner og helt ned til 1.100 kroner, men hvad mon de syv deltagere koster i dag? Læs dette pristjek og se hvor mange hundrede kroner, du kan spare.

Er du på udkig efter en GPS til at guide dig nemt og hurtigt gennem de mørke, sneklædte veje i vinteren, så er der masser af muligheder på markedet lige nu. I denne video kan du få lidt hjælp til at vælge den rette for dig.

Tilbage i august havde PC World en stortest af syv GPS'er, og har du ikke absolut behov for at have det nyeste af det nye, så kan der være penge at spare ved at finde modeller, som ikke nødvendigvis blev udklækket i sidste uge.

Vi har kastet os over GPS'erne i stortesten for at se, hvor meget de koster i dag. Se blandt andet hvor mange hundredekronesedler billigere testvinderen er blevet.

Navigon 8110

- Navigon 8110 er topmodellen fra tyske Navigon, og at der er kræset om den, er tydeligt på design og finish samt ikke mindst på den imponerende liste af avancerede funktioner. 8110 afløser 7110, og blandt nyhederne er en noget større skærm, en væsentligt hurtigere processor og dobbelt så meget hukommelse, skrev anmelderen af Navigons GPS.

Du kan læse hele anmeldelsen her. GPS'en fra Navigon kunne på testtidspunktet fås for 3.599 kroner. I dag kan den blive din for 2.649 kroner.

TomTom GO 930T: Testvinder
- TomTom har mange års erfaring med at lave avancerede GPS'er, uden de bliver for besværlige at bruge. Og det er netop det, der gør TomTom til manges foretrukne mærke. Det er ikke svært at smide en masse nye chips og funktioner i en GPS. Det svære er at gøre det let og enkelt for brugerne at anvende de nye funktioner. Og her brillerer TomTom i en klasse for sig. Kun Garmin når op i samme niveau, når det kommer til brugervenlighed. Men TomTom slår Garmin, når det handler om at gøre de avancerede funktioner let tilgængelige.

Sådan stod der i anmeldelsen af den hollandske GPS, der blev testvinder. Du kan læse hele anmeldelsen her. I august kostede TomTom GO 930T 3.099 kroner, men nu kan du få den for 2.620 kroner.

Mio Moov 370

- Mio Moov 370 er en flot GPS, der ser godt ud. Den har nogle gode, solide navigationsfunktioner og er nem at gå til. At Mio har købt Navman har gjort deres GPS'er væsentligt bedre, og nu kan de uden problemer konkurrere med de store drenge som Garmin, TomTom og Navigon. Men der er stadig ting og sager, der skal rettes op på, før de er helt i top, skrev anmelderen af Mio Moov 370.

Du kan læse hele anmeldelsen her. Da GPS'en blev testet kostede den 1.785 kroner, men nu kan den blive din for 1.449 kroner.

Garmin nüvi 860T

- Garmin nüvi 860T er som sædvanligt med de amerikanske GPS'er et behageligt selskab. Garmins brugergrænseflade har vi rost utallige gange, og gør det gerne igen. Selvom GPS'en er spækket med de mest avancerede funktioner, så er det utrolig let at gå til. Sådan står der i anmeldelsen af 860T.

Du kan læse hele anmeldelsen her. Garmin nüvi 860T kunne ikke købes i Danmark da vi testede den i august, men kunne hentes hjem fra udlandet for cirka 3.430 kroner. I dag kan du få den for 3.250 kroner.

Mio Moov 200

- GPS'en fra Mio overraskede også positivt i forhold til hastighed. Den får lynhurtigt et fix på satellitterne og er klar til at beregne ruten. Det sker også hurtigt, ligesom den hurtigt genberegner ruten, hvis man ikke gør, som den venlige damestemme siger, skrev anmelderen af Mios GPS'.

Læs hele anmeldelsen her. Dengang kostede Mio Moov 200 1.099 kroner, men i dag kan du slippe med 799 kroner.

Navigon 2110 Max

- På et væsentligt område brillerede Navigon 2110 max, nemlig batterilevetiden. Vi kunne uden problemer køre en tur på tre timer, før kablet skulle sættes i maskinen igen. Det er flot, især taget i betragtning af den store skærm. På dette område slog Navigon faktisk Garmin nüvi 200, selvom denne har en væsentligt mindre (strømslugende) skærm. Navigon 2110 max er en udmærket GPS, som har de lækre Navigon-funktioner RealityView og Lane Assist. Det i sig selv er nok til, at man med fordel kan købe den, især hvis man ofte kører på motorvejsstrækninger, hvor man ikke har været før, eksempelvis på bilferien. Sådan står der i anmeldelsen af Navigons GPS.

Læs hele anmeldelsen her. Navigon 2110 kostede 1.850 kroner på testtidspunktet - nu kan du få den for 1.388 kroner.

Garmin nüvi 255T: Godt køb
- T'et i 255T indikerer, at der er tale om en model med indbygget TMC, det vil sige trafikmeddelelser sendt over radiobølger. Hvor Garmin tidligere har benyttet en ekstern TMC-antenne, som lå og rodede i forruden, så er den nu integreret i ladekablet. Vi oplevede ingen problemer med modtagelsen af TMC-signaler, og som noget nyt kan man nu direkte på hovedskærmen se, om der er TMC-forbindelse, og hvis der skulle komme et problem på ruten, så skifter ikonet farve, og man får at vide, hvor mange minutter man bliver forsinket, skrev anmelderen af GPS'en.

Du kan læse hele anmeldelsen her. nüvi 255T kostede 1.600 kroner da den blev testet, men i dag kan du få den for 1.299 kroner.

Du kan læse stortesten i sin helhed her.

Hvis du vil tjekke prisen på en GPS, der ikke er på listen, eller et andet produkt, kan du gøre det ved at klikke her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere