Artikel top billede

Her er årets tre største it-fusere - stem på din 'favorit'

Computerworlds læsere har udpeget tre ud af mange indstillede kandidater til Årets It-fuser 2010. Her kan du stemme på den af de tre, der skal løbe med vanæren.

Læserne har nu udpeget tre kandidater til Årets It-fuser 2010.
 
De tre kandidater er:

- Rejsekortet

- Den digitale tinglysning

- NemID. 

Stem på din kandidat til Årets It-fuser 2010

Skatter ikke ekstraskat

Udover de tre kandidater med flest nomineringer, som du kan stemme på her, har Computerworld-læserne været flittige med at hamre deres kritik ned i tastaturet.
 
Indførelsen af multimedieskatten har eksempelvis også været en tur gennem vridemaskinen, og en læser karakteriserer skatten på følgende måde:
 
"Min nominering er helt klart multimedieskatten. Det er blot endnu et tåbeligt forsøg på at flå penge ud af folk, der ønsker at arbejde dynamisk," har læseren Morten Weltz skrevet til Computerworld.
 
Også it-politikerne har fået et skud for boven. En læser formulerer det således:
 
"Jeg syntes, at politikerne skal være nominerede, de har trods alt formået følgende: Udvide overvågningen, indføre endnu mere censur, at se stort på nærmest alle anbefalinger vedrørende diverse projekter, der har med it at gøre."
 
"Derudover har de overset samtlige muligheder for at trække stikket på projekter, der ikke bliver leveret til rette tid, sted og pris. Kort sagt, det kan ikke blive værre," lyder skudsmålet fra Claus Bobjerg Juul. 
 
Rejs og vær utilfreds
Tilbage står dog fortsat Rejsekortet, Den digitale tinglysning og NemID med flest læser-nomineringer og en del frustrationer på samvittigheden. 
 
Stem på Årets It-fuser 2010.
 
"Det (Rejsekortet, red.) skulle dække alt i hele landet, [..]har kostet 800 millioner kroner uden udsigt til færdiggørelse," har en læser mailet som begrundelse for sin nominering af Rejsekortet.
 
Eller som Ditlev V. Petersen skriver i Computerworld-debatten:
 
"Hvad med Rejsekortet? Besparelsen, der medfører, at billetprisen bliver sat op?", lyder anklagen mod Rejsekortet, som desuden har været ude i massive forsinkelser.  

Kortets endelige fremtid afgøres fredag den 17. december, når Rejsekort A/S holder generalforsamling.
 
Tinglysning og bonus
Kandidat nummer to til Årets It-fuser 2010 er den digitale tinglysning, som oprindeligt blev igangsat i 2009, men som har trukket lange tråde ind i 2010.
 
Ikke mindst, da Computerworld i sommers kunne afsløre, at manden med ansvaret for Den digitale tinglysning, direktør i Domstolsstyrelsen Adam Wolf, kunne score 265.000 kroner i bonus ovenpå det digitale projekt med en særdeles uheldig start, hvilket kostede danskerne omkring en milliard kroner. 
 
Stem på Årets It-fuser 2010. 
 
"Bonus til deltagere virker provokerende på ofrene," lyder begrundelsen i en mail fra en læser til Computerworlds redaktion.
 
Computerworld-læser Niels Brinch hæfter sig i den offentlige debat derimod ved, at tinglysningen ikke levede op til den ønskede målsætning.
 
"Uanset om den (den digitale tinglysning, red.) formelt set fungerede i forhold til kravene, skabte den så store problemer indenfor det område. som den skulle løse, og havde store direkte økonomiske omkostninger for så mange berørte, at det efter min mening er en mere oplagt kandidat til at vinde prisen som Årets It-Fuser 2010," lyder hans begrundelse.
 
GlemID, Nem Idioti og FailID
Kært barn har som bekendt mange navne, men det er ikke ligefrem kærlighed, som Computerworld-læserne overrisler NemID med, selv om det ikke skorter på øgenavne som GlemID, Nem Idioti og FailID. 
 
Stem på Årets It-fuser 2010. 
 
"Tinglysning ligner en rimelig god ide, som er dårligt implementeret. NemID er en katastrofalt ringe ide, som er middelmådigt implementeret. På sigt vil Tinglysning gavne samfundsøkonomien, men NemID vil koste os mange milliarder. Valget er nemt," forklarer CW-læser Stephan Engberg på Computerworld-debatten.
 
Andre er knap så diplomatiske i deres begrundelse af NemID som Årets It-fuser 2010.
 
"NemID er den værste gang gylle, der er hældt ned over befolkningen i nyere tid. Jeg håber, det er noget, man vil kunne læse om på Teknisk Museum om et år," begrunder Leif Hansen sin nominering af NemID. 
 
Per Magnusson opsummerer NemID's kandidatur på følgende måde:
 
"Papkort i 2010, Java-applet med adgang til min PC, Ingen bestilling af ekstra kort uden at acceptere N3mID som digital signatur, hvad den jo ikke er. Så NemID må absolut være vinder af fuser-prisen," skriver han.
 
Du kan selv bestemme, hvem af de tre kandidater (Rejsekortet, Den digitale tinglysning og NemID), der skal løbe med vanæren ved at stemme her.

Muligheden for at stemme lukker den 22. december klokken 23:59.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere