Artikel top billede

Her er HP's nye strategi for cloud computing

Hewlett-Packard afrunder sin cloud-software og konsulent-service med en ny cloud-tjeneste til store virksomheder.

Computerworld News Service: Hewlett-Packard afrunder sin portefølje af cloud-relaterede løsninger med lanceringen i næste måned af en såkaldt cloud compute-service til store virksomheder.

Virksomheden vil også begynde at tilbyde beregningssystemer til intern brug, der fungerer sammen med cloud-løsningen, samt en række workshops, der skal hjælpe organisationer med at udvikle cloud-strategier, fortæller Bill Veghte, der er executive vice president for software og løsninger hos HP.

"HP har den erfaring med store virksomheder, den bredde i sin portefølje og den globale organisation til servicelevering, der skal til for at føre vores klienter gennem denne transformation" til cloud computing, udtaler Ann Livermore, der er executive vice president for enterprise business hos HP, i en pressemeddelelse.

Den nye cloud-service hedder HP Enterprise Cloud Services-Compute og tilbyder organisationer leje af regnekraft fra to af HP's datacentre, hvoraf det ene ligger i Tulsa i Oklahoma og det andet i Wynyard i Storbritannien. Kunderne kan selv vælge cloud-platform, hvad enten man foretrækker Windows Azure eller et program baseret på en virtuel maskine.

Veghte har ikke afsløret prissætningen udover at sige, at priserne bliver beregnet ud fra hvor mange MIPS (millioner af instruktioner per sekund), der forbruges, i kombination med længden af kontraktperioden og antallet af øvrige services.

HP garanterer en oppetid på 99,9 procent for sine servere. Den nye service vil også garantere, hvad angår ikke-planlagte udfald, at virtuelle maskiner er oppe at køre igen inden for en time og fysiske servere inden for syv timer.

Sammen med lanceringen af denne service planlægger virksomheden også at tilbyde en integreret pakke af hardware, software og service til opbygning af interne cloud-miljøer under navnet CloudService. CloudService-systemer kan let integreres med HP Enterprise Cloud Services-Compute, hvilket gør brugerne i stand til at flytte opgaver mellem et internt cloud-miljø og HP's miljø, forklarer Veghte.

Egne interne skyer

Disse nye løsninger kan også forbindes med anden cloud-software og andre cloud-services, der i forvejen er tilgængelige fra HP, fremhæver Veghte.

Det gælder HP Cloud Maps, der er et sæt konfigurations-indstillinger til administration af HP-bladeservere, ligesom de også fungerer sammen med HP's netop udgivne software Cloud Service Automation. Denne software gør det muligt for organisationer at flytte opgaver frem og tilbage mellem in-house-cloud-systemer og HP's cloud-løsning.

Dette er ikke HP's første cloud-relaterede løsning til store virksomheder: I august lancerede HP programmet CloudStart, som tilbyder kunderne den software, hardware og de konsulent-services, der skal til, for at de kan opbygge deres egne interne clouds. HP samarbejder også med Microsoft om at tilbyde cloud-udstyr baseret på Azure.

Denne offentliggørelse sker forud for det pressemøde, som HP har planlagt til marts, hvor HP's koncernchef, Léo Apotheker, forventes at løfte sløret for selskabets nye strategi. Analytikerne forudser, at Apotheker vil fokusere mere på software og cloud computing til store virksomheder.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere