Artikel top billede

Her er de bedste kontorprogrammer til din browser

Du behøver ikke længere at installere en stor kontorpakke på computeren. De fleste opgaver klares glimrende via webtjenester på nettet. Her er nogle af de bedste.

Du kender sikkert allerede Google Docs, men der findes flere kontorprogrammer på internettet, som kan både det ene og det andet.

Fælles for dem er, at du ikke behøver downloade noget som helst. Det hele afvikles i din browser, og det kan gemmes, deles og tilgås fra en hvilken som helst computer med internet-forbindelse.

Men sørg for at bruge løsninger, der er kompatible med de formater, du normalt arbejder med. Samtidig må de gerne være nemme at finde rundt i, stabile og multifunktionelle. 

På de følgende sider kan du læse om nogle af de kontorpakker, som vi mener er de bedste på nettet.

Google Docs

Google Docs-løsningen er integreret i Gmail, hvilket fører mange fordele med sig. 

Kompabilitet og konvertering i forhold til formater fra Microsoft Office er intet problem, men der kan være bøvl med den danske ordbog.

Til gengæld kan du bruge Google Docs til at oversætte hele dokumenter fra et sprog til et andet, som det kendes fra Google Translate, men det er selvsagt ikke altid nogen fejlfri fornøjelse.
  
Det er dog stadig en overskuelig og nemt tilgængelig løsning med mange brugbare features, hvilket også har gjort det til et udbredt førstevalg hos mange. 

Prøv Google Docs her.

Office Web Apps

Microsofts bud på en online kontorpakke har fordel af, at de fleste i forvejen kender de mange programmer i Microsoft Office.

Her findes de bare online, og hvor Google Docs er en del af din Gmail, er Office Web Apps blandt andet integreret med hotmail.

Det siger næsten sig selv, at kompatibiliteten med den klassiske Office-pakke ikke er noget problem.

Samtidig fungerer den danske stavekontrol, helt som den skal.

Du har nem adgang til at dele dine dokumenter med andre, og du kan åbne dine projekter i din desktop-udgave af Office-pakken med et enkelt klik, så længe din udgave ikke er ældre end 2003.

Dette vil være et oplagt valg for mange, blandt andet i kraft af den høje genkendelighed.

Prøv Office Web Apps her.

ThinkFree Office

ThinkFree Office er skrevet i programmeringssproget Java og kører på både Windows, Linux, Macintosh og Android-platforme.

Programmet anvender de kendte MS Office-formater .doc, .xls og .ppt og indeholder samme features som de andre løsninger.

Layoutet er simpelt og nemt at navigere rundt i, men programmet kører en anelse langsommere end de andre alternativer. 

Programmet er engelsksproget, men ordbogen opfører sig en smule aparte og funger ikke optimalt. 

Prøv ThinkFree Office her.

Zoho

Zoho Office Suite fra amerikanske Zoho Corporation er i dag en fuldblods-kontorpakke, der blev lanceret tilbage i 2005. Den indeholder tekstbehandling, spreadsheets, præsentationer, project management og meget mere.

Kompatibiliteten med Microsoft Office er der ikke en finger at sætte på, og du har også mulighed for at binde Zoho sammen med din Google-konto, så du kan hente Google-dokumenter ind til behandling i Zoho.
 
Programmet er engelsksproget ligesom ThinkFree Office, men den danske stavekontrol er i orden.

Layout-mæssigt ser det en smule uoverskueligt ud i forhold til de to ovenstående, som er meget simpelt udformede.

Det skyldes givetvis, at Zoho også har en lang række forretningsapplikationer indbygget.

De er dog kun tilgængelige på betalingsniveau, mens de basale kontorprogrammer til personlig brug er gratis.

Prøv Zoho Office Zuite her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere