Artikel top billede

Derfor kommer IPv6 først til Danmark nu

IPv6 har ligget klar i årevis, men næsten ingen i Danmark bruger teknologien. Her får du forklaringen på den lange tornerosesøvn.

Læs også:
Overblik: Sådan får du styr på de nye IP-adresser

Milliarder af nye IP-adresser kommer nu rullende

Der har været talt og skrevet langt og længe om IPv6, den protokol, der skal giver verden flere ip-adresser.

Ip-adresser er nemlig ved at være en mangelvare i den nuværende ip-version 4.

IPv4 giver mulighed for godt fire milliarder adresser, hvilket kan lyde af mange, men blandt andet i Asien er man ved at løbe tør.

Det vil vi også opleve på vores breddegrader. Fra september bliver der nemlig ikke længere strøet ip-adresser med rund hånd over danskerne. IPv6 giver et astronomisk antal ip-adresser, og vil således løse udfordringen.

Danmark uden adresse

Det er lige netop denne problemstilling, der nu sætter gang i tingene, vurderer en af initiativtagerne til World Ipv6 Day i Danmark. Dagen markerer, at vi skal skifte til en ny protokol

"Der har ikke været problemer med at få adresser i Danmark, men det bliver sværere allerede efter sommerferien. Det betyder, at der vil være et marked for IPv6," siger Henrik Lund Kramshøj fra Solido Networks.

Han vurderer, at kunderne nu er ved at være klar.

Begrundelsen for at der først er kommet gang i udviklingen af IPv6 i Danmark nu, senest med en lancering fra TDC, skyldes således primært, at vi har haft masser af adresser.

Men det har været helt bevidst, at man har ventet med at skifte, til vi er nået til grænsen for, hvad IPv4 kan klare. IPv6-trafik i dagens Danmark nemlig nærmest ikke eksisterende.

"Det er besværligt at vedligeholde to protokoller, derfor har man ventet til det punkt, hvor man er tvunget til at skifte. Derved vil overgangen ske hurtigere og lettere. Det er samme mønster, man ser fra de amerikanske udbydere," Henrik Lund Kramshøj.

Højere hastighed

Ud over flere adresser ligger der samtidig en række forbedringer i IPV6, eksempelvis bedre hastighed.

"Man kan få flere pakker igennem netværket per sekund, hvilket kan være en fordel ved distribution af video eller VoIP," siger han.

Den 8. juni vil en hel stribe af de store websider, som Google, forsøgsvis hoppe over på IPv6.

Læs også:
Overblik: Sådan får du styr på de nye IP-adresser

Milliarder af nye IP-adresser kommer nu rullende




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere