Artikel top billede

HP-direktør Keld Jersild Olsens katastrofale exit

ComputerViews: HP's ellers så succesrige danske direktør, Keld Jersild Olsen, har fået en rigtig skidt exit fra selskabet. Hvorfor mon det? Se den mulige forklaring her.

ComputerViews: For tre uger siden stoppede HP Danmarks direktør gennem fire år, Keld Jersild Olsen, pludselig.

Fra den ene time til den anden var den ellers så succesrige direktør ude af klappen. Uden et ord, uden en forklaring.

Heller ikke HP Danmarks medarbejdere kunne få en forklaring på deres direktørs afgang, ligesom HP har haft samme besked til samarbejdspartnere, kunder, presse, underleverandører og alle andre:

"Vi vil intet fortælle. Grunden til Keld Jersild Olsens afgang er hemmelig."

Vilde spekulationer

HP vil ikke engang komme med en officiel forklaring på, hvorfor selskabet har mørklagt Keld Jersild Olsens afgang.

Også her er det gentagne svar: "Ingen kommentarer".

Al dette hemmelighedskræmmeri har åbnet for fri fortolkning fra konspirationsteoretikerne, rygtemagerne og uvennerne:

- Har Keld Jersild Olsen snuppet af kassen?

- Er han alvorligt syg?

- Har han overtrådt selskabets interne regler?

- Har han selv sagt op, eller er det efter 'gensidig aftale'?

- Hvad dækker HP over?

Fortæl sandheden - eller blot lidt af den

I moderne kommunikationsstrategi er tommelfingerregel nummer 1: Fortæl sandheden og kom videre.

Når direktøren ryger ud, er den mindste acceptable forklaring normalt, at exiten skyldes "uenighed om den fremtidige strategi".

Denne tommelfingerregel kender HP selvfølgelig godt.

Selskabet kender også udmærket alle de ubehagelige og negative konsekvenser ved ikke at følge denne tommelfingerregel:

Rygtebørsen kan gå amok, selskabet kan miste troværdighed, kunder, investorer, partnere og ansatte kan blive forvirrede og usikre om dets drift og kvaliteter.

Samtidig er der ingen positive effekter ved at holde årsagen til en topchefs afgang hemmelig.

Her er den mulige forklaring på Keld Jersilds afgang

Hvad er så grunden til denne mærkværdige tavshed?

Svaret skal vi efter alt at dømme finde i HP's amerikanske hovedkvarter.

Det er nemlig herfra, at hemmelighedskræmmeriet ifølge Computerworlds oplysninger er blevet dikteret.

Det er i sig selv usædvanligt, at et mægtigt hovedkvarter blander sig detaljeret i noget så perifert som kommunikationsstrategien omkring en lokal direktørs afgang.

Stort under opsejling

Det tyder på, at der er noget stort under opsejling, som drejer sig om andet og mere end Keld Jersild Olsens personlige forhold.

Læg hertil, at HP's nye topchef, tyske Leo Apotheker, for nylig var på visit i Skandinavien.

Som mange andre nytiltrådte topchefer har han igangsat en større oprydning, og den kan angiveligt involvere planer om en omfattende organisationsændring i Norden. Det kan du læse mere om her.

Holder rygterne om Leo Apothekers skandinaviske oprydning stik, er der derfor meget, der tyder på, at den ambitiøse Keld Jersild Olsen har spillet højt spil og forsøgt at positionere sig til en tung stilling i HP - et spil, som man må konkludere ud fra hans pludselige exit, at han tabte.

Skandaler på topplan

HP er børsnoteret og har i de seneste år gennemgået flere massive skandaler på topplan, som har involveret spionage og seksuelle forhold.

Disse to faktorer betyder tilsammen, at selskabets amerikanske advokater og kommunikationsfolk i stigende grad er blevet hysteriske med at kontrollere og stoppe læk af oplysninger, der kan have en betydning for forretningen - som for eksempel oplysninger om ny struktur, nye forretningsmodeller og lignende.
Dette kan forklare Keld Jersild Olsens lynhurtige exit: En utilfreds direktør, der er blevet vejet og fundet for let, skal ud af klappen i en fart.

Og så skal der hurtigt smækkes en ordentligt prop i alle kommunikationskanaler, så man kan sikre, at markedet får den samme besked samtidig, når HP finder det betimeligt.

Her kan det være HP's vurdering, at selv pip om "uenighed om strategien" vil kunne give et for tydeligt praj om de fremtidige planer - altså om, at der er forandringer og strategiskifte på vej.

Alt i alt kan det dermed være HP's vurdering, at der er flere fordele i at lade rygtesmedene boltre sig om Keld Jersild Olsens personlige forhold, end at komme med en forklaring, der muligvis kan skade selskabets overordnede strategiske planer.

HP har blankt afvist, at der er strukturændringer på vej. Men det betyder selvfølgelig ikke, at der ikke er forandringer på vej.

Inden for de næste måneder vil vi alle blive klogere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere