Artikel top billede

Sådan får du fingrene i et nyt toplevel-domæne

Se, hvordan du ansøger om et nyt toplevel-domæne. Du kan begynde med at finde pengepungen frem.

Læs også:

Nu kan du købe dit eget toplevel-domæne

Nye topdomæner kan give dig problemer

Icann-bestyrelsen besluttede tidligere på ugen på et møde i Singapore at åbne for nye toplevel-domænerne.

Dermed bliver det muligt eksempelvis at købe .carlsberg, .danish eller .tech.

Icann har nu åbnet en webside om det nye toplevel-program og en F&Q, der giver svar på de mest oplagte spørgsmål.

Det koster det

Her kan man blandt andet læse, at det som udgangspunkt kommer til at koste 185.000 dollars - omkring 958.000 danske kroner - at ansøge om et nyt toplevel-domæne.

Der er tale om et såkaldt evaluerings-gebyr, og man skal betale omkring 26.000 kroner i depositum, allerede når ansøgningen sendes af sted.

Og her stopper udgifter ikke. Når først man har fået fingrene .minvirksomhed, skal man hvert kvartal betale 32.000 kroner i et fast gebyr samt omkring en krone og tredve øre for hvert domæne under toplevel-domænet, når antallet overstiger 50.000 styks.

Sådan foregår ansøgningen

Icann kan endnu ikke oplyse, hvornår det bliver muligt at ansøge om de nye domæner, men skriver, at der vil være tale om en afgrænset periode på omkring to måneder.

"Ansøgere vil anvende et dedikeret, web-baseret ansøgnings-interface ... de vil besvare spøgsmål og uploade uddybende dokumenter," skriver Icann.

Når ansøgningsperioden er slut, vil selve behandlings-processen være delt op i flere trin, hvor ansøgningerne bliver behandlet af forskellige ekspert-paneler.

De nye, godkendte toplevel-domæner vil gå live i flere etaper for at skåne internettet.

Maksimalt 500 nye topdomæner

Der er indtil videre 21 generiske toplevel-domæner, og Icann tør ikke spå om, hvor mange nye der vil komme til under det nye program.

"Evaluerings-processen bliver konstrueret til at kunne håndtere et stort antal," lyder det fra Icann, der maksimalt vil åbne for 500 nye toplevel-domæner i denne omgang.

Ifølge F&Q'en kan enhver privat eller offentlig organisation søge om et nyt toplevel-domæne.

"Ansøgere vil skulle demonstrere de operationelle, tekniske og finansielle evner og leve op til specifikke krav," lyder det blandt andet.

Dansk skepsis

Difo, der administrerer .dk-domænet, har allerede udtrykt skepsis over for de nye toplevel-domæner, fordi man frygter, at det hurtigt kan ende i en rodet og dyr lovgivnings-suppedas.

"Blandt andet med varemærke-rettigheder synes vi, at der er nogle uafklarede punkter, og der er en masse omkring, hvilket lands lovgivning, der skal gælde for de her domæner," sagde Difo-direktør Lise Fuhr tidligere på ugen.

"Vi synes heller ikke, at de har redegjort for, at det er nødvendigt med 500 nye, og på den vis er vi lidt kede af, at de nu åbner for det," udtalte hun til Computerworld.

Læs også:

Nu kan du købe dit eget toplevel-domæne

Nye topdomæner kan give dig problemer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere