Artikel top billede

Sådan kan kommunerne få styr på it-integrationen

Ny leverandør-forening har en klar plan for, hvordan kommunerne kan undgå bøvl og problemer med it-integration mellem forskellige leverandørers systemer. Se den her.

Læs også:

It-råd advarer mod offentlige cloud-løsninger

Disse gaver fra dine it-leverandører skal du sige nej til

Det skal være slut med dobbelt-indtastninger og bøvl med system-integrationen ude i landets 98 kommuner.
 
Det mener en helt nystiftet forening, Kommunal Leverandør Forum Danmark, som vil udstede garantimærkninger, når specifikke systemer til det offentlige beviseligt er blevet integreret med en efterfølgende gevinst ude i kommunerne.
 
"Hvis X-købing vil integrere et arbejdsmarkedssystem fra Medialogic og en ESDH-løsning fra Fujitsu for at undgå dobbeltarbejde, så er ideen med foreningen, at de to leverandører finder ud af, hvordan deres systemer skal integreres med hinanden," siger stifter og idémand bag foreningen, markedsdirektør Christian Torp fra Fujitsu.
 
Han understreger samtidig, at det ikke er selskaberne, der får tildelt Integrationsmærket.

Det er derimod selskabernes helt konkrete it-produkter, for eksempel en ESDH-løsning og et arbejdsmarkedssystem, som leverandører ved, kan arbejde sammen.
 
Ét API til flere systemer
Helt praktisk udarbejder leverandører en eller flere softwaregrænseflader (API'er), der kan sørge for integrationen mellem et eller flere systemer.  

"Vores forening skal ikke blande sig i, om leverandørerne bygger ét eller flere API'er alt afhængig af, hvor intelligent og generisk de kan gøre det. Det må leverandørerne selv bestemme," siger Christian Torp.

Han fortæller samtidig, at som talsmand for en af foreningens medlemmer (Fujitsu) vil han dog anbefale kun at bygge ét API på grund af udviklings-omkostningerne til hver enkelt API.
 
"Der er rigtig mange leverandører, der har API'erne i forvejen. Og som softwareleverandør skal man også kunne se en forretning i at udarbejde en ny snitflade til sit produkt, så det kan integreres med andre løsninger," bedyrer Christian Torp. 
  
Læs også:

It-råd advarer mod offentlige cloud-løsninger

Disse gaver fra dine it-leverandører skal du sige nej til

Læs også:

It-råd advarer mod offentlige cloud-løsninger

Disse gaver fra dine it-leverandører skal du sige nej til

Knap en måned efter stiftelsen har Kommunal Leverandør Forum Danmark syv medlemmer.

Men det er foreningens plan at skrabe så mange medlemmer sammen, så også den absolutte elite inden for softwareleverancer til kommunale kontorer kan reklamere med sine integrationsløsninger.

"Efter sommerferien er det planen at indkalde alle offentlige leverandører til et åbent møde, og der håber vi da også at se selskaber som IBM, Microsoft og KMD," forklarer Christian Torp.

Han påpeger, at foreningens medlemmer vil få rig mulighed for at reklamere med deres konkrete løsninger, hvor kommunerne allerede har undgået it-bøvl omkring integrationen med it-løsninger fra konkurrerende virksomheder.

"På hjemmesiden vil vi desuden udstille, hvilke løsninger kommunerne har valgt, hvilken værdi de har givet til kommunerne og sandsynligvis også en angivelse på de konkrete kommuner, hvis vi kan anskaffe kommunernes tilladelse til det," siger Christian Torp.

Nye standarder?

At en leverandør kan markedsføre sig på at skabe integrationsvenlige løsninger lugter lidt af det standard-arbejde, som eksempelvis Dansk Standard, IT- og Telstyrelsen og KL arbejder med.

Alligevel er sammenligningen ikke helt i øjet.

"Hele foreningens formål er at tilvejebringe praktiske løsninger som et tillæg til det standardiseringsarbejde, der foregår i flere offentlige myndigheder," lyder det fra Christian Torp.

Han mener desuden, at løsninger fra Kommunal Leverandør Forum Danmark adskiller sig væsentligt fra standardarbejdet ved at fremvise konkrete resultater af system-integrationer i stedet for at diskutere, hvordan integrationen bør virke fremover.

Læs også:

It-råd advarer mod offentlige cloud-løsninger

Disse gaver fra dine it-leverandører skal du sige nej til




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere