Artikel top billede

Hvorfor skal regnskabsprogrammer være så dødssyge?

En iværksætter har lavet et regnskabsprogram til alle os, der ikke fatter, hvad debet og kredit betyder.

Som erhvervsdrivende slipper vi ikke uden om at skulle aflægge regnskab.

Men behøver det være så dræbende kedeligt? Kan det ikke gøres på en måde, så det er lidt lettere at forstå?

Det hævder iværksætteren Toke Kruse, at det kan.

Han er administrerende  direktør i virksomheden Billy's Billing, hvor han sammen med sin kompagnon Sebastian Seilund har udviklet regnskabsprogrammet af samme navn.

Toke Kruse mener, at alt for mange regnskabsprogrammer taler et sprog, som normale mennesker ikke fatter, og at det kan være dræbende for motivationen hos mindre erhvervsdrivende.

Frustreret over regnskab

Han har selv været iværksætter gennem mange år og har i flere omgange været ved at gå til af frustration over at skulle bruge tid på at aflægge regnskab.

"Jeg er jo ikke blevet iværksætter for at uddanne mig til bogholder. Som iværksætter interesserer jeg mig for, om min virksomhed tjener penge, mens begreber som debet, kredit, balance og kassekladder bare ikke er en del af det sprog, som jeg eller de fleste andre mennesker taler," siger Toke Kruse.

Han forklarer, at han efter flere år med utallige timer foran Excel-ark og diverse regnskabsprogrammer helt droppede at føre sit eget regnskab.

I stedet valgte han at overlade regnskabsføring til en bogholder.

Men med det resultat, at han selv mistede føling med, hvordan virksomheden klarede sig.

"Det betød, at jeg mistede enormt meget viden om, hvordan den øjeblikkelige økonomiske tilstand er i virksomheden. Det var meget frustrerende for mig, at jeg først fik en opgørelse fra bogholderen hver tredje måned. Jeg vil vide det fra dag til dag," siger han.

Farvel til debet og kredit

Derfor fik han i 2008 ideen til at lave programmet Billy's Billing, og målsætningen har været at lave et program, som alle kan finde ud af at bruge.

Det har han blandt andet gjort ved at erstatte regnskabstekniske begreber med helt almindelige dagligdags begreber.

Eksempelvis er debet og kredit omdøbt til henholdsvis leverandører og kunder. Og i stedet for at bruge begrebet resultatopgørelse har Billy's Billing bare valgt at fortælle dig, hvor mange penge din virksomhed har tjent i denne måned.  

"Vi har i det hele taget prøvet at pakke det ind i en lidt mere let og sjov verden. Vi bruger eksempelvis også lyse farver og tegneseriefigurer på vores hjemmeside i stedet for at pakke det hele ind i en kedelig mørkeblå farve," siger han.

Men det er dog også faldet enkelte potentielle kunder for brystet.  

"Vi har fået alle mulige henvendelser fra folk, der siger "jamen, hvorfor bruger i en tegneseriefigur? Det virker slet ikke så seriøst som hos nogle af jeres konkurrenter". Men  der har vi altså helt bevidst valgt at sige, at vores stil er at køre det helt nede på jorden og bruge det sprogbrug, som vi selv taler," siger Toke Kruse.

Billy's Billing er en såkaldt cloud service. Det vil sige, at programmet ikke ligger nede på din computer, men i stedet logger du ind på billysbilling.dk og udfylder regnskabet direkte på hjemmesiden.

Du kan vælge mellem tre forskellige prismodeller, hvor den potentielt billigste koster 9 kroner, per faktura du afsender, mens den dyreste koster 189 kroner om måneden.

Læs også: Gør din hverdag lettere med digitale fakturaer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere