Artikel top billede

Intel retter fejl efter massevis af nedbrud

Intel er klar med en rettelse til en alvorlig fejl i solid state disk-drevet SSD 320.

Læs også: Efter hård kritik: Intel på vej med rettelse til alvorlig SSD-fejl

Computerworld News Service: Intel har udsendt en firmware-opgradering, der retter en fejl, som fik virksomhedens SSD 320 solid state drev til at gå ned og miste data. Du kan læse mere om denne fejl her.

Det sker flere måneder efter, at fejlen første gang blev kendt.

Firmware-opdateringen retter den såkaldte Bad Context 13x-fejl, hvor strømsvigt har fået Intels SSD 320-drev til at gå ned.

Når systemet bliver genstartet, forhindrer fejlen desuden adgang til drevet, hvorefter system BIOS kun rapporterer om 8MB hukommelse.

Brugerne kan downloade firmware-opdateringen fra Intels egen hjemmeside, fortæller en talskvinde for virksomheden i en e-mail. Instruktioner til, hvordan man installerer opdateringen, kan læses i den tilhørende 'read me'-fil.

Intel erkendte fejlens eksistens i slutningen af juni, og tidligere i denne uge udtalte virksomheden, at den ville udsende en firmware-opgradering for at løse problemet.

Virksomheden er i høj grad blevet kritiseret på sine egne forums af brugere, der mener, at selskabet ikke har været hurtigt nok til at gøre noget.

Intel siger, at de folk, som oplever nedbrud på grund af fejlen, bør kontakte virksomheden og få et nyt drev. Intel forklarer desuden, at folk kan gennemføre sikker sletning ('secure erase') af drevet ved hjælp af SSD Toolbox, selv om det selvfølgelig vil også vil slette informationerne på drevet.

SSD Toolbox overvåger og håndterer ydelsen og SSD-drevets generelle tilstand.

Intel råder desuden brugerne til at huske regelmæssig backup og til at "følge de almindelige procedurer, når computeren lukkes ned, og undgå at tage et SSD fra en tændt computer."

Virksomheden har tidligere fortalt, at fejlen desuden påvirker et mindre antal drev, og at opdateringen også kan installeres uden en såkaldt secure erase, selv om ingen tabte data kan gendannes.

SSD 320 blev udgivet i marts og bliver brugt i både pc'er og i Apples Mac-computere. SSD-drevet findes i flere versioner fra 40GB til 600GB.

Firmware-opgraderingen kan desuden også bruges til Intels X25-M, X18-M og X25-E SSD-drev produceret ved hjælp af 50-nanometer og 34-nm processer, og til X25-V SSD-drevet, der er produceret ved hjælp af 34-nm processen.

Drevene skal opdateres i forhold til en særlig version af firmwaren inden opdatering. Flere informationer kan findes Intels SSD-firmware hjemmeside.

Intel har også tidligere haft problemer med sine SSD-drev. I 2009 trak virksomheden en firmware-opgradering til sin X25-M forbruger-SSD tilbage bare en dag efter brugerklager over softwaren, der fik drev til at gå ned.

Læs også: Efter hård kritik: Intel på vej med rettelse til alvorlig SSD-fejl

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere