Redaktøren mener: Ubalance

DCC-duoen Kent H. Jeppesen og Johannes Bach har bevæget sig ud på en farlig fodsti ved deres stadig mere aktive involvering i forhandlerleddet.

Det seneste skridt er deres medvirken i opstarten af den Århus-baserede forhandler i Edgemo, hvor tre tidligere Atea-profiler har fået økonomisk rygdækning af Jeppesen og Bach.

Umiddelbart ligner det et motiveret træk overfor giganten Atea, som er blevet meget dominerende på det danske marked.

I forvejen ejer Bach og Jeppesen broderparten af den sjællandsk-baserede forhandler 2ig.

Men først og fremmest er duoen kendt for broker/distributøren DCC. Og netop her ligger der en kanalkonflikt og lurer.

Kan forhandlere, der køber varer hos DCC, stole på, at de får samme handelsvilkår, som 2ig og nu også Edgemo får?

Investeringen i Edgemo er derfor en skærpelse af deres direkte involvering i forhandlerleddet. Spørgsmålet er, om det scenario kan holde på sigt?

At det så overhovedet kan lade sig gøre, at DCC bliver dobbeltspiller handler måske netop om Atea, som på lidt længere sigt synes at være målet for DCCs strategiske træk.

Atea er også en dobbeltspiller, som både er involveret i distribution og samtidig er aktiv i forhandlerleddet.

Og det er en model, som især producenterne - og til dels også distributørerne - har været med til at sanktionere ved at give Atea stadig større attention og bedre vilkår end resten af kanalens økosystem.

Det gør ikke nødvendigvis DCCs nye forhandleroffensiv til et smartere træk.Tværtom. For det hele er med til at splitte kanalbegrebet.

Og hvis DCC fortsat ønsker at handle med andre forhandlere, kan det vise sig at være meget uklogt.

Samtidig er DCCs træk et vink med en lyserød vognstang til både de store distributører og producenterne om, at det er nu man skal rykke for at bringe balancen tilbage i kanalen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere