Artikel top billede

Region Midtjylland hasteindkalder HK i it-fyringsag

Få timer efter modtagelsen af kritisk brev fra HK indkaldte Region Midtjylland til hastemøde med fagforbundet i sag om fyringen af 40 it-folk, som ifølge regionen ikke er kompetente nok

Læs også:
Region til it-ansatte: 40 skal fyres - I er ikke gode nok

Kritik af 40 it-fyringer: Ledelsen har sovet i timen

Få timer efter at have modtaget et kritisk brev fra HK om fyringen af 40 it-ansatte, indkaldte ledelsen i Region Midtjylland til et hastemøde om fyringsprocessen.
 
Det fortæller Hans Henrik Hansen, der er formand for HK Kommunal Østjylland.
 
Han sendte torsdag et brev til flere ledere i Regionen, heriblandt it-chef Jørn Lodahl, hvor han skarpt kritiseret især processen omkring fyringsplanerne af 40 it-ansatte, som ifølge Region Midtjylland mangler de rette kompetencer.  
 
"Vi er blevet inviteret til et møde i Regionshuset i Viborg på mandag på baggrund af vores henvendelse," siger Hans Henrik Hansen med henvisning til sin formandskollega i HK Kommunal Midt-Vest. 

Regionen udmeldte i forrige uge, at 40 medarbejdere i it-afdelingen risikerer at miste jobbet, fordi de ikke er kompetente nok til deres job. Det fik HK til at kritisere ledelsen af regionen for embedsforsømmelse i forhold til afskedigelsesprocessen.   
  
Region vil give redegørelse
Hans Henrik Hansen tolker selv den hurtige tilbagemelding som garanti for, at Region Midtjylland har taget henvendelsen alvorligt.
 
Ifølge Hans Henrik Hansen stiller Regionen op til mødet med it-chef Jørn Lodahl og formentlig også direktør Lars Hansson, der har det overordnede ansvar for HR og kompetenceudvikling.
 
Formanden fortæller, at dagsordenen for mødet indeholder en redegørelse for situationen fra Region Midtjylland og en drøftelse af fremtidige processer.
 
"Jeg kan kun tolke det sådan, at de er villige til at drøfte situationen i forhold til at få afdækket det påståede manglende kompetencebehov, og hvad der kan gøres for at udbedre dette," siger Hans Henrik Hansen. 

Vil se saglige argumenter

Ifølge formanden er hans mål med mødet at få Region Midtjylland til at leve op til egne værdier og personalepolitik i forhold til fyringsrunden. Han vil have, at regionen håndterer fyrningsprocessen mere åbent.  
 
"Og at vi bliver mødt med nogle mere saglige argumenter, og ikke en til lejligheden opfundet begrundelse for at komme af med forskellige medarbejdere. Men det overordnede mål er vel at få udbedret de krigsskader, der allerede er sket," siger Hans Henrik Hansen. 
 
Forud for mødet er Hans Henrik Hansen imidlertid stadig vred over ledelsens håndtering af sagen.
 
"Det virker forhastet og dilettantisk, at man ikke har gjort sit forarbejde godt nok. Blandt andet at man ikke har diskuteret nogle objektive kriterier for udvælgelse af medarbejderne," siger han.

Det er endnu ikke lykkedes at få en kommentar fra it-chef Jørn Lodahl fra Region Midtjylland til sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere