Artikel top billede

HP hårdt ramt: Indtjeningen styrtdykker

Verdens største it-selskab har svært ved at tjene penge. Indtjeningen er styrtdykket i den seneste tid.

Verdens største it-selskab målt på omsætning, Hewlett-Packard, mærker nu for alvor konsekvenserne af den voldsomme turbulens, som selskabet har gennemgået i de seneste år.

HP's netto-indtjening for fjerde kvartal er nemlig faldet med mere end 90 procent i forhold til samme kvartal i fjor.

Selskabets netto-indtjening for fjerde kvartal landede på 1,1 milliarder kroner.

I det tilsvarende kvartal i fjor klokkede HP en indtjening på knap 14 milliarder kroner.

Indtjeningen per aktie er således faldet fra 6,08 kroner i fjor til nu blot 66 øre - et fald på 89 procent.

Ny topchef

Det alarmerende kvartalregnskab kommer netop som HP's nye topchef, Meg Whitman, har sat sig til rette i chefstolen.

Hun tiltrådte i september, efter HP's bestyrelse fyrede den daværende topchef, tyskeren Leo Apotheker, der blot nåede at sidde et lille år som topchef.

Her nåede han til gengæld at så godt og grundigt tvivl om HP's kommende retning og strategi med en række udmeldinger, som du kan læse mere om her.

HP's omsætning i fjerde kvartal faldt med tre procent i forhold til det tilsvarende kvartal sidste år. Omsætningen landede på 177,5 milliarder kroner.

Bedste resultat i koncernen har HP's software-division leveret. Her har HP nemlig oplevet en god vækst i salg af licenser og services. Det har ført til en samlet omsætningsvækst på 28 procent.

Services-divisionen voksede to procent, mens det ser knapt så godt ud for salg af server- og storageløsninger, der er faldet med fire procent.

Selskabets såkaldte 'Personal Systems Group,' der tæller pc-produktionen, oplevede en omsætningstilbagegang på to procent.

Økonomisk afmatning

HP begrunder selv det lunkne resultat med den globale økonomiske afmatning, der har ført til faldende forbrug.

Ligeledes har selskabet været ramt af en række dyre interne sager, der blandt andet tæller udskiftningen af topchefen, ligesom de forvirrende udmeldinger har kostet på bundlinien.

"2011 har været præget af en masse drama. Nu skal vi tage os sammen og få reduceret dramaerne her omkring," lyder det fra Meg Whitman.

Hun peger blandt andet på, at HP med hende ved roret beholder pc-forretningen, som Leo Apotheker ellers overvejede at sælge.

"Vi er gået ind på software-markedet for at skabe værdi for kunderne og ikke for at transformere HP til et software-selskab," siger hun.

Når det gælder hele regnskabåret, kommer Hewlett-Packard ud med en nettoindtjening på 39,3 milliarder kroner på en omsætning på 703 milliarder kroner.

Læs også:

Derfor vil HP beholde sin pc-division.

HP helt bimmelim: Sejler forvirret rundt i øst og vest.

HP har hovedrengøring: Rydder op i ledelsen.

Fyret HP-topchef scorer kassen på fed fyrings-pakke.

HP fyrer Léo Apotheker - ny topchef ansat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere