Artikel top billede

Vi kårer Årets it-fuser 2011 - hvem vil du nominere?

Nu har du igen muligheden for at lade din harme og retfærdighed gå hånd i hånd, når du skal være med til at udpege årets værste it-fuser. Læs her, hvordan du deltager.

Læs også:
It-fuseren 2010: Vi takker for prisen

Ffffssshh.
 
Du kender måske lyden af en fuser, der bare fræser rundt på gulvet og aldrig blev det store, flotte fyrværkeri, som ellers var meningen.
 
Sådanne fusere findes også i den fagre, voksne it-verden, hvor selv storslåede koncepter sommetider bliver reduceret til nedslående projekter og produkter. Eller aldrig blev til noget som helst.
 
Nogle gange skyldes fuseriet, at virksomheder ændrer verden til det katastrofale, andre gange har rettidig omhu været en mangelvare, så man først lugter røgen, når der er ild i hele butikken.
 
I lighed med sidste år kårer Computerworld årets it-fuser, og DU er velkommen til at nominere den begivenhed, det produkt eller projekt, der fortjener at blive hevet frem som it-gyserhistorien, der helst ikke skal gentages alt for mange gange.
 
Sidste år var det NemID, der fik Computerworlds læsere til at krumme tæer langt ind i januar og "vandt" prisen som årets it-fuser 2010.

Hvem skal det være i år?
 
Multimedieskatten fusede ud
Det kunne eksempelvis være den nye regerings velvillighed til at droppe den forhadte multimedie-skat sammen med Enhedslisten - blot for at indføre en anden og lige så tåbelig smartphone-skat.
 
Også den langstrakte og nærmest forsvundne fejde mellem de åbne dokumentstandarder ODF og OOXML er en anden mulighed. Fem år er gået, og mange offentlige ressourcer er blevet brugt på ingenting, da hverken det ene eller det andet format endnu er blevet indført i det offentlige Danmark. Er ODF/OOXML lyden af en fuser?
 
Fuseren kunne også finde vej ind på hospitalet, hvor lægerne skriver under på, at sundheds-it'en sejler, fordi de kittelklædte skal kæmpe med sløve computere og mangel på integrationer mellem programmer, der godt nok er på tværs - men ikke mellem landets fem regioner. Er det godt nok?
 
Eller var årets it-fuser i virkeligheden krigen mellem it-fagforeningen Prosa og it-giganten CSC, der endte i de helt store selvmål fra begge angribere, og i sidste ende virkede som en gigantisk tabersag for begge parter.
 
It-giganter på slingrekurs
CSC kunne måske også tage æren for årets fuser helt alene, da selskabet udover at være part i strejkesagen også funklede med regnskabsfusk i den halve milliardklasse og underskud i den hele milliardklasse på verdensplan. 
 
Samtidig med medarbejderrod og regnskabsrod stod CSC også bag it-rod med stærkt forsinkede offentlige projekter til Rigspolitiet og til Skat, hvor sidstnævnte åbenbart bevidst blev ført bag lyset
 
Et andet selskab, der var på gigantisk slingrekurs i det forgangne år, var den finske mobilgigant Nokia, der alene i Danmark måtte sige farvel til knap 1.000 medarbejdere blandt andet som følge af en fejlslagen strategi på smartphone-markedet.
 
Måske kunne verdens største it-selskab, HP, også kandidere til titlen, efter virksomheden i internationalt farvand sejlede forvirret rundt i øst og vest, og slutteligt fyrede sin direktør.
 
Sådan nominerer du en kandidat
I mindre målestok kan den danske mobilfabrikant Lumigon kanske kandidere til prisen for årets it-fuser for en smartphone, der blev udskreget til en kommende Android-supermobil, men som aldrig fandt frem til forbrugerne.
 
Det er i sidste ende helt op til Computerworlds læsere, og måske har I nogle helt andre end ovenstående kandidater i tankerne.

Mulighederne for at nominere årets it-fuser er mange - og måden er simpel. 

Du nominerer din egen kandidat eller et af ovenstående forslag til Årets It-Fuser 2011 ved enten at skrive i kommentarfeltet under artiklen eller ved at sende en mail til Computerworlds redaktion

Du er meget velkommen til at begrunde din nominering.

Læs Computerworlds debatregler




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere