Artikel top billede

Danskernes nye musik-smag lægger cd'en i graven

Så mange har allerede forelsket sig i streaming.

Danske musikvaner er under hastig forandring.

Ifølge en undersøgelse skulle en fjerdedel af danskerne allerede være skiftet fra den fysiske cd til streaming, når de lytter til musik.

Undersøgelsen er bestilt af Telenor, der giver sine egne kunder rabat på den norske musiktjeneste Wimp, men undersøgelsen omhandler ikke kun firmaets egne kunder.
Skiftet til streamingtjenester omfatter for eksempel også TDC Play, der har været tilgængelig siden 2008 og svenske Spotify, der først blev tilgængelig i Danmark i oktober - tre år efter sin svenske debut.

Flere af tjenesterne spille sammen med hifi-anlæg og nye gadgets som Sonos. Det er med til at skubbe til paradigmeskiftet.

"Efterhånden, som det bliver lettere at koble streaming til familiens musikanlæg derhjemme, så støver cd-samlingen til for mange danskere," siger Mattias Ringqvist, der er direktør for privatmarkedet hos Telenor Danmark om undersøgelsen.

Undersøgelsen er udført af Yougov, der har spurgt cirka 1500 personer. Tre ud af fire af dem, som siger, at de allerede bruger tjenesterne, tænder computeren, når der skal høres musik. En tredjedel bruger deres mobiltelefon.

De typiske brugere af mobile tjenester, de unge, mener, at streamingtjenesterne hurtigt er med til at sende cd'en på pension. I gruppen af 18-40-årige, siger hver anden, at cd'en er færdigt som udbredt musikmedie om fem år.

"Cd'en er klodset at have med på farten, og indholdet er altid det samme. Med streaming kan du høre det musik, der passer dig i toget, på arbejde eller derhjemme uden at skulle tænke på at have andet end din mobil med," siger Mattias Ringqvist.

Ifølge de seneste tal fra IFPI (2010) havde cd'en stadig en procentdel af markedet på 67 procent i Danmark. Men cd'ens markedsandel er på fire år faldet med over 20 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere