Artikel top billede

Disse Windows 8-funktioner vil virksomheder synes om

Windows 8 er fyldt med funktioner, som mange virksomheder sikkert vil synes om. Se nogle af dem her.

Computerworld News Service: Windows 8 Consumer Preview er ikke det eneste nye Microsoft-download af interesse for virksomhederne.

En anden udgivelse er 'Product Guide for Businesses' - en 15 sider lang PDF med en gennemgang af de mest relevante funktioner og teknologier i Windows 8 for virksomheder.

Guiden er fyldt med stavefejl, men alligevel giver den et velorganiseret overblik både over mange af de funktioner, som er offentliggjort tidligere, og detaljer, der har været hemmeligholdte indtil nu.

Her er fem af de punkter i Microsofts guide, som nok får mest betydning for virksomheder.

Windows To Go

Windows To Go gør det muligt for virksomheder at skabe deres eget skræddersyede installation, bedre kendt som et 'image' på et flash-drev. Image-filen kan indeholde alle de applikationer og indstillinger, som bliver brugt på arbejdscomputere i virksomheden.

På den måde kan medarbejderne for eksempel bruge drevet til opstart af deres egen Windows 7 eller 8-kompatible computer derhjemme og dermed få adgang til arbejdsrelaterede funktioner uden at kompromittere arbejdspladsens sikkerhed.

Mobil produktivitet

Windows 8 blev designet med mobile enheder i tankerne, og det vil indeholde en række mobil-venlige funktioner.

Udover Windows To Go vil funktioner som Direct Access gøre det muligt for virksomheder med Windows 8 Server at skabe en VPN-lignende sikker forbindelse mellem brugerens enheder og arbejdsressourcer som forretningsapplikationer og interne hjemmesider.

Indbygget support af mobilt bredbånd skal gøre det lige så let at arbejde via en 3G eller 4G-forbindelse, som det er via Wi-fi.

Internet Explorer 10

Windows 8 inkluderer Internet Explorer 10, som Microsoft referer til på to måder.

Dels som "Internet Explorer", der er den touch-baserede version af browseren, som kører på Metro-brugerfladen, og dels som "desktop-versionen af Internet Explorer", der ligner IE9 og kører på desktop-brugerfladen.

De fleste funktioner til sikkerhed, management og performance fra tidligere versioner af IE er stadig tilgængelige i begge de nye versioner, men Metro-versionen er som udgangspunkt "plug-in free".

Forretningsapplikationer, der er afhængige af Active X-kontroller, der nu bliver beskrevet som "legacy", vil kun fungere i desktop-versionen.

Sikkerhed

Windows 8 indeholder også nye funktioner til beskyttelse imod malware og virus.

Den nye "trusted boot process" bruger Secure Boot til at loade antimalware tidligt i opstartsprocessen og på den måde forhindre rootkits i at overtage kontrollen med maskinen.

Når den bliver installeret på hardware med et såkaldt "Trusted Platform Module", så kan hele opstartsprocessen "måles, signeres og gemmes" og endda evalueres af en remote server, der kan validere pc'ens integritet.

Når computeren kører, kan AppLocker sættes til at kontrollere, hvilke applikationer, en medarbejder kan bruge, og hvilke filer, applikationerne kan få adgang til, for at forhindre malware i at få adgang til følsomme forretningsdata.

Management

Funktioner til management og sikkerhed fra Windows 7 vil også være også tilgængelige i Windows 8, selv om værktøjer som Application Compatibility ToolKit og User State Migration Tool skulle gøre implementeringen af Windows 8 meget hurtigere og nemmere.

Windows System Restore er blevet opdateret og omdøbt til Refresh, og funktionen kan genskabe en ikke-fungerende pc uden at miste brugerens indstillinger og data.

En lignende ny funktion, kaldet Reset, gør det muligt for virksomhederne at slette data og applikationer fra maskinen, inden den skal anvendes til nye formål eller måske sælges.

Du kan finde Microsofts fulde Product Guide for Businesses på virksomhedens hjemmeside Explore Windows 8.

Læs også: Galleri: Sådan fungerer Windows 8.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere