Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Ny tele-trend vender op og ned på TDC's forretning

Nye tider på telemarkedet vil forandre alt for telegiganten TDC.

Læs også: 

Derfor forsvinder dit telefonnummer snart

Teleindustrien jubler: Her kan vi tjene nye penge

Jess Ibsen, koncern-teknologidirektør, hvad betyder en fremtid med rene data-abonnementer uden eksempelvis tale- og sms-produkter for et teleselskab som TDC?

"At al telefoni bliver data, er en udvikling, der har været på vej i en årrække. Mange abonnementer som VoIP er jo i virkeligheden dataprodukter, og den slags abonnementer bliver endnu mere udtalt, når 4G/LTE bliver udbredt til hele landet."

"For det betyder en udvikling i retning af VoLTE (voice over LTE, red.), der er fremtidens erstatning for den nuværende mobiltelefoni."

"Allerede fra 2016 eller 2017 vil hovedparten af vores abonnementer være rene datakunder, og til den tid vil data-abonnementerne have overgået den gammeldags, traditionelle telefoni."

Hvordan forbereder TDC sig til en nærtstående fremtid, hvor data er det eneste produkt på hylderne?

"Fremover skal vi fokusere på infrastruktur og satse på at være systemintegrator. I den henseende gør vi to ting: Dels udvikler vi vores mobilinfrastruktur med LTE til mobiltelefoner, og fastnettene skal omlægges til rene datanet."

"Derudover skal vi løbende udvikle de produkter, som ligger på toppen af infrastrukturen, som eksempelvis VoIP, VoLTE, billedprodukter til erstatning af MMS og udvikling af Messenger-lignende produkter, der på længere sigt vil overtage SMS'ens
rolle."

"Den slags produkter kan enten komme fra TDC eller tredjepartsudviklere."

Når kunderne får magten

Hvor meget vil TDC komme til at tabe eller vinde i en udvikling, hvor SIM-kort og telefonnumre forsvinder, hvilket løsner kundernes tilknytning til teleselskabet?

"Det er helt sikkert, at abonnementsformerne ændrer sig, men vi er først og fremmest infrastrukturleverandør, og det sikrer vores fremtid."

"Om vi skal bære vores egen service eller andres service, er måske underordnet, fordi det stadig skal foregå på vores infrastruktur. Kunderne vil nok opleve dyrere abonnement på infrastruktur og billigere på serviceprodukter, som i mange tilfælde - som eksempelvis Skype - er gratis."

TDC har ikke længere en stor innovationsafdeling. Hvordan hænger det sammen med, at der skal udvikles nye løsninger til fremtidens web-services?

"Vi famler ikke efter forretningsmodellerne, og fremover vil vi derfor i større omfang definere os selv som systemintegrator."

"Danmark er måske lidt for lille for os til at udvikle services til, fordi udviklingen af nye produkter koster TDC lige så meget, som det koster for British Telecom og Deutsche Telecom. De har bare 10 gange så mange kunder."

Jeres forretningskoncept med indtil videre at holde fast i tale-produkter og sms-service er blevet sammenlignet med pladebranchens forgæves kamp mod internet-piraterne. Har TDC og andre teleselskaber sovet i timen?

"Vi udbygger nettene og services i den hastighed, som vi oplever efterspørgslen med. Hvis man så på TDC for fem år siden, så var vi blandt de dårligste performere på kundetilfredsheds, medarbejdertilfredshed og på de økonomiske resultater."

"Nu er vi blandt de tre bedste i Europa på alle tre punkter, og det tolker vi som, at vi forstår at udvikle os i takt med den teknologiske virkelighed, som meget naturligt er ved at tranformere sig mod rene data-netværk."

Læs også: 
Derfor forsvinder dit telefonnummer snart

Teleindustrien jubler: Her kan vi tjene nye penge




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere