Artikel top billede

Derfor bør du kommunikere med SMS

Det kan være svært at vælge, om man skal anvende e-mail, instant messaging eller SMS. Se her, hvad der taler for, at du vælger SMS.

Læs også:

Derfor er instant messaging god kommunikation.

Derfor skal du vælge email til al kommunikation.

Derfor bør du kommunikere med SMS.

Det har ikke den samme grad af professionalisme over sig som e-mail og instant messaging.

Men sms har nogle klare fordele i visse sammenhænge.

Fordele:
- Det er umiddelbart.

Ligesom med instant messaging kommer sms'er fra A til B stort set øjeblikkeligt. Det er en i særlig grad effektiv måde at dele billeder eller videoklip fra en mobiltelefon, hvis man er ude efter øjeblikkelig feedback.

- Det er universelt. Ligesom med e-mail er heller ikke sms begrænset af proprietære platforme. Når blot både afsender og modtager er i besiddelse af en mobiltelefon og et gyldigt mobilabonnement kan der kommunikeres via sms.

- Høj tilgængelighed. Folk har som regel deres mobiltelefon inden for rækkevidde 24 timer i døgnet.

Den ligger i lommen, i tasken, på skrivebordet eller natbordet.

Det er ikke sikkert, at en e-mail bliver læst inden for de første par timer, men der er en god chance for, at en sms bliver læst omgående.

Ulemper:
- Det kan være forstyrrende. Når nogen er væk fra skrivebordet, er der sikkert en god grund til det. Det kan være irriterende at blive overdynget af sms'er, når man er ved at spise frokost eller nyder en film i weekenden.

- Der er en økonomisk omkostning. Mange mobilselskaber giver mulighed for tilkøb af ubegrænset sms, men mange mennesker har abonnementer, hvor det koster at sende hver enkelt sms.

- Intet arkiv. Mobiltelefoner gemmer som regel modtagne og sendte sms, men sammenlignet med e-mail gemmes der intet brugbart arkiv over sms-udvekslinger til fremtidig reference.

Konklusion

Da mobiltelefonen næsten altid er inden for rækkevidde, er sms en meget effektiv måde at få fat i nogen på omgående.

Det er ofte den foretrukne metode, når man ved, at personen ikke sidder ved en computer eller når det haster.

Det skal nævnes, at der findes værktøjer, der udvisker forskellene mellem disse tre kommunikationsmetoder.

For eksempel er det muligt via instant messaging at chatte i realtid med en gruppe frem for blot en enkelt person. Det er også muligt at konfigurere visse værktøjer sådan, at de forskellige metoder bruges til at understøtte hinanden - såsom at man bliver gjort opmærksom på det med en sms, når man har modtaget en e-mail.

E-mail, instant messaging og sms har hver deres styrker. Ingen af dem er entydigt bedst, men de passer hver især bedre til forskellige situationer.

Man kommunikerer mere effektivt, hvis man forstår fordelene og ulemperne ved den kommunikationsform, man anvender, og desuden vælger det rette værktøj.

Hvis noget virkelig haster, så er det jo som regel også muligt at ringe til hinanden ... med en telefon ... og faktisk tale sammen.

Læs også:

Derfor er instant messaging god kommunikation.

Derfor skal du vælge email til al kommunikation.

Derfor bør du kommunikere med SMS.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere