Artikel top billede

Så vildt mange millioner tjener it-industriens topchefer

En direktør fik lønforhøjelse på 91 millioner kroner sidste år - men tjener stadig markant mindre end andre topchefer.

Computerworld News Service: Administrerende direktør for Verizon, Lowell McAdam, har modtaget lønforhøjelser, der svarer til mere end en tredobling af hans løn, efter sin udnævnelse til administrerende direktør i august sidste år.

Ifølge papirer, der blev indleveret til det amerikanske datatilsyn i denne uge, modtog Lowell McAdam en samlet lønpakke på godt 133 millioner kroner, der bestod af et salær på 8,1 millioner kroner, aktier for 108,5 millioner kroner og godt 13,6 millioner kroner i kompensationer.

I 2010, da han stadig arbejdede som driftschef for Verizon, modtog Lowell McAdam en samlet lønpakke på godt 41,7 millioner kroner, som bestod af et grundsalær på godt 5,3 millioner kroner, aktier for knap 25 millioner kroner og godt 10 millioner kroner i kompensationer.

Lowell McAdams lønforhøjelse er på linje med den løn, den tidligere administrerende direktør, Ivan Seiderberg, modtog i 2011.

I løbet af sit sidste år på jobbet modtog han en samlet lønpakke på 153,4 millioner kroner, der bestod af en grundløn på 12,2 millioner kroner, 113 millioner kroner i aktier og godt 20 millioner kroner i kompensationer.

Lowell McAdams løn er desuden lidt højere end for administrerende direktør for AT&T, Randall Stephenson, der modtog godt 127 millioner kroner i 2011.

Så meget tjener topcheferne

Lowell McAdam har fået sin lønforhøjelse samtidig med, at han i offentligheden argumenterede for, at kabel-arbejdere hos Verizon måtte acceptere en dårligere overenskomst, hvis virksomheden skulle forblive konkurrencedygtig.

Sagen resulterede i en kortvarig strejke blandt 45.000 medarbejdere sidste sommer. Under strejken skrev Lowell McAdam et brev til AT&T's ledelse, hvor han understregede behovet for nedskæringer.

"Det er tydeligt, at en del af de eksisterende kontrakter, som oprindeligt er blevet forhandlet på plads i en tid, da Verizon oplevede langt mindre konkurrence, ikke svarer til de økonomiske realiteter i forretningsverdenen i dag," skrev han.

"Som den amerikanske bilindustri også måtte sande for nogle år siden, så kan manglende tilpasninger - når behovet er åbenlyst - vise sig katastrofalt."

I 2010 tjente de fem ledende administrerende direktører i USA gennemsnitligt 245,6 millioner kroner om året.

Larry Ellison fra Oracle lå i toppen af tech-direktørerne med 405,8 millioner kroner, efterfuldt af Tim Cook fra Apple med 342,1 millioner kroner, tidligere direktør for IBM Sam Palmisamo med 183,5 millioner kroner og AT&T's Randall Stephenson.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere