Artikel top billede

HP bekræfter omfattende ændring af selskabet

HP's Meg Whitman annoncerer en ganske omfattende ændring af selskabet.

Læs også:

HP vil beholde sin pc-division

PSG og IPG bliver til PPSG, når HP fusionerer sin print-division (Imaging and Printing Group) med pc-divisionen (Personal Systems Group) under en ny samlet enhed, der får navnet Printing and Personal Systems Group.

Ifølge en pressemeddelelse fra HP's hovedkvarter i Palo Alto sker fusionen for at sænke omkostningerne og samtidig sætte fart under innovation og investeringer i produktudvikling.

"Denne kombination vil samle to forretningsområder, hvor HP har etableret globalt lederskab. Gennem kunde-fokuseret innovation og operationel effektivitet tror vi på, at vi vil skabe et vinder-scenario for kunder, partnere og aktionærer," siger HP's topchef Meg Whitman i en kommentar.

Det er endnu uvist, hvad HPs print- og pc-fusion vil betyde for den danske HP-organisation.

"HP Danmark har pt. ikke noget at tilføje til den internationale pressemeddelelse," skriver HP Danmarks kommunikationschef Henrik Kirkeskov i en mail til CRN.

Et helt nyt HP

Fusionen bliver den største forandring for HP, siden tidligere direktør for eBay, Meg Whitman, overtog som administrerende direktør sidste september.

Meg Whitman skulle rette op på HP's slingrekurs, efter virksomheden var igennem to forskellige administrerende direktører på lidt over et år og tilsyneladende mistede kursen

HP's Personal Systems Group, som står bag virksomhedens stationære og bærbare computere, er den største division i organisationen og skabte en omsætning på godt 36,5 milliarder kroner sidste år. Tilsammen stod de to afdelinger for omkring halvdelen af HP's samlede salg sidste år. 

Den tidligere administrerende direktør, Leo Apotheker, annoncerede sidste august en plan, hvor HP muligvis ville sælge eller afvikle virksomhedens pc-forretning. 

Det var et kontroversielt skridt for virksomheden, på grund af den usikkerhed det skabte blandt HP's kunder, og efter sin ansættelse var Meg Whitman da også hurtig til at understrege, at HP alligevel ville beholde pc-divisionen.

Læs også:

HP vil beholde sin pc-division




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere