Artikel top billede

To års smalhals slut for 2Waysit

De sidste to års krise har ikke været morsomme for it-branchen. Derfor jubler direktør Robert Buch over et beskedent plus i 2011-regnskabet.

"Hvis nogen i dag siger, at det har været nemt at drive it-forretning de sidste to år, så er de nok ikke helt oprigtige."

Det siger direktør Robert Buch fra infrastrukturforhandleren 2Waysit, som kan underbygge sin pointe med sit seneste regnskab, som efter de seneste års smalhals nu viser et beskedent plus på godt 200.000 kroner før skat.

Samtidig er der nu igen vækst i forretningen, uden at Robert Buch ønsker at sætte præcis tal på forretningens størrelse. Han løfter lidt af sløret ved at fortælle, at forhandleren er "umådelig tæt på" at passere de 100 millioner kroner i omsætning.

"De sidste to år har været supersvære, så bare det at vi leverer et lille overskud, er jeg nærmest jublende lykkelig over. Man kan altid ønske sig, at overskuddet var større, men i betragtning af, hvordan markedet har set ud, kan jeg kun være tilfreds," siger Robert Buch, som trods de hårde tider har formået at holde bemandingen konstant samtidig med, at han i år har ansat to nye medarbejdere, så firmaet nu er tæt på at have 20 ansatte.

Et af de problemer, som 2Waysit har stået overfor er usikkerheden om de offentlige kunders indkøb, hvor forsinkelser og aflysninger af SKI's udbud af indkøbsaftaler har givet meget forgæves arbejde.

"Jeg tør slet ikke sætte tal på, hvor mange offentlige udbud, vi sad og skrev på i andet halvår af 2011, hvor udbuddene så endte med at blive aflyst. Det har belastet os på grund af den tid, som vi har spildt, og som vi ikke har fået igen," siger Robert Buch.

Han kan dog glæde sig over, at de svage tegn på et løft i markedet er fortsat ind i 2012, hvor 2Waysit ligesom i fjor løbende indgår drift- og supportaftaler, som rækker langt ind i fremtiden. Kundernes optimisme smitter også af på regnskabet i form af stigende gæld, som er øget fra 11,9 millioner kroner til 16,7 millioner.

For som Robert Buch udtrykker det:

"Stigende gæld er et godt tegn. Hvis jeg ikke skyldte mine leverandører penge, var det jo fordi jeg ikke havde nogen forretning," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere