Artikel top billede

Overgang til cloud er dyr for Bornerups Datacenter

Lejeløsninger er i første omgang en udfordring for C5-forhandleren. Men omlægningen sikrer indtjeningen på længere sigt, siger salgsdirektør Christian Søe-Larsen.

2011 har været et udviklingens år i Bornerups Datacenter A/S, og det koster på bundlinjen. Resultatet i 2011 blev knap en million kroner, hvilket er lidt mere end en halvering af resultatet i 2010.

Bornerups Datacenter har brugt mange ressourcer på at tilbyde CRM som cloud-løsning, det vil sige som en lejeaftale. Og netop den omlægning er et problem for mange C5-forhandlere, da det i første omgang betyder hug i både omsætning og indtjening. Men lejeløsningerne er kommet for at blive, mener Christian Søe-Larsen, der er salgsdirektør i Bornerups.

"Vi har valgt at gå helhjertet ind i cloud-løsningerne, hvor man reelt lejer en C5-licens. Det betyder jo en kraftig nedgang i vores licensomsætning på den korte bane, hvor vi i stedet for at sælge en løsning til en kunde til 100.000 kroner, lejer den ud til en lav månedlig ydelse," siger han. 

Hos Bornerups tror man fuldt og fast på, at lejeløsningerne i skyen er kommet for at blive, og det ses på aftalerne. Ifølge Christian Søe-Larsen er over halvdelen af de nye aftaler, der er indgået siden Bornerups begyndte at tilbyde lejeløsninger i 2011, lejeløsninger.

Nu kan også de små kunder være med

Cloud-konceptet giver en større fleksibilitet end ejerløsninger. Kunden kan justere kapaciteten op og ned efter behov, men derudover åbner lejeløsningerne også op for en ny del af markedet.

"CRM er et produkt, man førhen gav formuer for at komme i gang med. Det vil sige, at alle de små kunder var helt afskåret fra det. Nu kan man leje sig ind på en komplet CRM-løsning for i omegnen af 300 kroner om måneden," siger Christian Søe-Larsen.

Ud over dykket i omsætningen forårsaget af oprettelsen af lejeløsninger, er der også andre faktorer, der er skyld i et årsresultat af halv størrelse af det i 2010.

Bornerups er i 2011 begyndt at tilbyde Microsoft CRM, og det kræver tid at sætte sig ind i nye produkter.

"Det tager jo tid at få 20 års erfaring," siger Christian Søe-Larsen med henvisning til forhandlerens lange erfaring med netop C5.

<strong id="tinymce" class="mceContentBody " dir="ltr">Den umiddelbare nedgang giver mening [/b]
Alle de nye tiltag er endt i regnskabet som driftsudgifter. Og selvom det på den korte bane betyder en nedgang i omsætning og indtjening, så mener Christian Søe-Larsen, at pengene er godt givet ud, da skyens lejeløsninger uden tvivl bliver dominerende i fremtiden.

"Det tror jeg godt kan gå hen og tage helt over på et tidspunkt. Man skal ikke tænke på udstyr, man er meget fri, og så skal man bare sørge for en pc med adgang til internettet," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere