Artikel top billede

Open source-direktør: Fjender er ude efter mig

It-direktør med mange open source-jern i ilden har givet efter i strid om firmanavn, men han føler sig forfulgt af fjender. Læs her hvorfor.

Læs også: Omstridt it-direktør slipper firmanavn efter strid

It-direktør Erik Gravgaard fra Q4 Web A/S (tidligere Bellcom) forklarer nu, hvordan han opfatter striden om et firmanavn, der ifølge direktør Jørgen Skifter fra selskabet Bellcom Open Source ApS har stået på i årevis.

Men ifølge Erik Gravgaard har der øjensynligt ikke været nogen større strid.

Bellcom Open Source ApS har i en aftale, hvor selskabet fik overdraget de væsentlige dele af Bellcom's drift og hosting-aktiviteter, fået overdraget retten til at benytte navnet Bellcom, forklarer Erik Gravgaard i en mail til Computerworld.

"Sælger af denne ret var selskabet Bellcom A/S, der over nogle år har villet udfase navnet," lyder det fra Erik Gravgaard.

Han oplyser, at Bellcom A/S blev stiftet den 1. november 2004 og Bellcom Open Source ApS den 13. maj 2009 fik registreret varemærket Bellcom.
 
Drøftelser om navnet
Mellem Bellcom Open Source ApS og Bellcom A/S har der i årene efter salget været drøftelser om navnet."

"Og i disse drøftelser har Bellcom A/S tilbudt at Bellcom A/S ville udfase sit navn for til sidst at helt at overgå til et andet navn," skriver it-direktøren.

Derfor har Erik Gravgaard for nylig sluppet navnet helt, forklarer han i mailen.

"Således har binavnet til selskabet Bellcom A/S, Q4 Web A/S, været benyttet i nogen tid, og for nylig blev navneændringen fra Bellcom A/S til Q4 Web A/S i fuld forståelse mellem Bellcom Open Source ApS og Bellcom A/S, gennemført," skriver it-direktøren i mailen i slutningen af april.

Også forvirringen omkring et andet af Erik Gravgaards selskaber har han en forklaring på. 

Ticbell Europe ApS står tilmeldt branchekoden "Detailhandel med spil og legetøj" i erhvervsdatabasen biq. 

"Det er en fejl. Enten af os eller hos biq. Det (selskabet, red) er en it-virksomhed. Det skal rettes," har han sagt i et tidligere interview med Computerworld.

Bunke af omstridte sager

Endelig fortæller direktøren også om de mange omstridte sager, som han har været involveret i - blandt andet en politianmeldelse.

Har du været uheldig?

"Uheldig? Det kan du godt kalde det. Men altså jeg kan jo politianmelde dig. Og det vil jo være sandt," siger Erik Gravgaard og hentyder til, at alle i princippet kan politianmeldelse.  

Direktøren forklarer om en ældre sag fra open source-foreningen DKUUG, hvor han selv blev politianmeldt. Han fortæller, at der ikke skete yderligere.

"Sagen er den, at politiet måtte grave den anmeldelse langt ned, for der var ikke noget i den på trods af, at DKUUG ovenikøbet havde bekostet 800.000 kroner i en såkaldt revisionsrapport, der skulle svine mig til," fortæller Erik Gravgaard til Computerworld.

Han forklarer, at sagen udsprang af, at han blev uenig med medlemmer fra foreningen, der siden ville ham ondt.
"Når man på foreningsplan bliver uenig med nogle mennesker, der er fuldstændig skruppelløse, så kan man komme ud for hvad som helst."

"Det var, hvad jeg kom ud for," siger han i dag.

Lån til Henriette Kjær og Erik Skov

Også en sag, hvor Doss, en open source-forening som Erik Gravgaard er tilknyttet, lånte penge ud til de senere så omtalte Henriette Kjær og Erik Skov Pedersen påkaldte sig opmærksomhed.

Men historien siger intet om, at Erik Gravgaard på nogen måde skulle have gjort noget forkert, påpeger han.

"Doss havde nogle midler, som man ønskede at placere aktivt, og det gjorde man så i nogle pantebreve - it-pantebreve - det gjorde man så blandt andet hos Henriette Kjær," fortæller direktøren.

Det kunne være hos stort set hvem som helst, hvis de havde noget at give sikkerhed i, som man turde stole på og en rente, der var rimelig interessant, forklarer han.

"Pantebrevene blev indfriet, og Doss fik sine penge igen med en pæn rente," husker Erik Gravgaard.

"Sådan er det, hvis man har fjender"

Af nyere dato er Erik Gravgaard's navn blevet nævnt i forbindelse med blandt andet tilbud om nogle olie-investeringer, der angiveligt skulle love lige lovligt meget.

Men heller ikke den sag er der fugls føde på, mener Erik Gravgaard.

"Sagen blev overdraget til politiet. Og jeg har ikke hørt fra dem siden," fortæller Erik Gravgaard. 

"Der har jeg heller ikke gjort noget forkert," bedyrer it-direktøren.

Afslutningsvis peger han på, at sagerne kommer frem, fordi nogle fjender vil skade ham.

"Sådan er det, hvis man har fjender. Eller nogle der vil skade en," siger Erik Gravgaard.

Læs også: Omstridt it-direktør slipper firmanavn efter strid




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere