Artikel top billede

Helt vildt: Så stort er Zuckerbergs Facebook nu

Her kan du se, hvor vildt stort Facebook efterhånden er blevet. Afgørende milepæl er lige om hjørnet.

Læs også:

Dansker skal udvikle ny søgefunktion til Facebook

Computerworld News Service: Facebook afslørede i denne uge, at selskabet nu kun mangler, at 99 millioner flere brugere tilmelder sig, før det sociale netværk runder en milliard brugere.

Det betyder, at omtrent en syvendedel af verdens befolkning inden længe vil dele fotos, statusopdateringer og så videre med hinanden. Denne nyhed kommer i forbindelse med, at Facebook har ajourført sine oplysninger hos USA's Securities and Exchange Commission som et skridt på vejen mod børsnotering.

Facebook oplyser nu at have 901 millioner månedligt aktive brugere, som hver dag uploader 300 millioner billeder og producerer 3,2 milliarder kommentarer samt tilkendegivelser af at "synes godt om" det ene eller det andet.

Et virtuelt Kina

Facebook-nationen består også af 125 milliarder online-venskaber, der udgøres af under en halv million færre mennesker end den samlede befolkning i Kina.

Der er heller ikke overvældende stor forskel mellem den kinesiske og den "facebookiske" valuta, når de omregnes til kroner og øre. En kinesisk yuan er i dagens kurs 0,89 kroner, mens en Facebook-kredit er fastsat til 0,1 dollar, hvilket i dagens kurs er 0,56 kroner.

Her får du nogle flere sammenligninger mellem gigantiske Facebook og resten af verden.

Facebook versus verden

Facebook versus McDonald's

Selvom McDonald's har serveret mad for milliarder af kunder, så åbner den globale burgerkæde kun sine døre og drive-through-vinduer for lige under 68 millioner mennesker dagligt.

Facebook derimod har en daglig brugerbase, der er næsten otte gange så stor: 526 millioner mennesker.

Facebook versus Afrika

Når Facebook runder en milliard brugere, vil det sociale netværk have næsten lige så mange brugere som den samlede befolkning på hele det afrikanske kontinent.

Det estimeres, at der i alt er 1,03 milliarder mennesker i Afrika.

Facebook versus Kina

Der er næsten lige så mange brugere på Facebook, som der er mobil-abonnenter i Kina. Kina offentliggjorde i april sidste år, at landet snart havde 900 millioner aktive mobilabonnementer.

Dette tal er siden steget.

Facebook versus Internet Explorer

Facebooks nuværende antal brugere svarer til det samlede antal brugere af Internet Explorer, der ifølge Fox News sidste år var udsat for en sårbarhed i Windows.

Denne fejl i Windows er siden blevet rettet.

Facebook versus sproglig mangfoldighed

Det kan godt være, at Facebook er tæt på at have en milliard månedlige brugere og er tilgængelig i stort set samtlige af verdens lande, men det sociale netværk er en letvægter, når det kommer til sproglig mangfoldighed.

Facebook understøtter over 70 forskellige sprog heriblandt esperanto, latin, internet-slang-skriftsproget leetspeak og tilsyneladende piratsprog.

Men i Papua New Guinea, der har en befolkning på det beskedne antal af godt seks millioner mennesker, tales der ifølge CIA World Factbook over 860 oprindelige sprog.

Den gennemsnitlige Facebook-bruger fra USA bruger ifølge en rapport af markedsanalysefirmaet Nielsen næsten syv timer om måneden på det sociale netværk.

Det er sjovt nok cirka lige så lang tid, det tager at forstå Facebooks privatlivsindstillinger.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Dansker skal udvikle ny søgefunktion til Facebook




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere