Chefer: Danske it-projektledere er ikke særligt gode

Danske projektledere mener naturligvis selv, at de er gode til deres job. Deres chefer er uenige. "Under middel," lyder dommen fra cheferne.

Om chefen undervurderer it-projektlederne, eller om projektlederne overvurderer sig selv, kommer an på, hvem man spørger.

Det viser en undersøgelse, der netop har spurgt begge parter om, hvor gode de danske projektledere er til deres job.

Veludførte it-udviklingsprojekter er centralt for mange virksomheder, og det er i vidt omfang projektledere, der skal sikre, at projekterne kommer i mål til tiden.

Men der er uenighed om, hvor godt projektlederne udfører deres job.

Projektlederne siger over middel, cheferne siger under middel.

Det resultat kommer fra ProjektKompasset, som er en undersøgelse foretaget af Peak Consulting Group, der har spurgt 46 it-projektledere og 49 chefer i større danske virksomheder og den offentlige sektor.

Over eller under stregen
I undersøgelsen er der givet karakterer på en skala fra 1 til 5, hvilket giver en middelkarakter på 3.

Samlet set giver projektlederne sig selv karakteren 3,2, altså over middel.

Cheferne giver projektlederne en lavere karakter nemlig 2,8, som er under middel.

Den største forskel opleves i opfattelsen af kompetence til at sammensætte en god projektorganisation, herunder at definere roller og ansvar.

Her giver projektlederne sig selv karakteren 3,5, mens ledelsen oplever, at der ofte er konflikter og dårlig styring og derfor kun giver karakteren 2,8.

Omvendt er der god overensstemmelse i vurderingerne af, hvor dygtig en projektleder er til at opstille klare mål og til at styre projektets udbytte.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Bording Data A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Kunstig intelligens og automatisering: Sådan kommer du i gang

En ny generation af langt mere intelligente og automatiserede it-løsninger har meldt deres ankomst på markedet. Disse vil i de kommende år fuldstændig forandre, hvordan it kan understøtte og forandre virksomheder og hele markeder. Men hvordan kommer man i gang med at udnytte kunstig intelligens og automatisering i virksomheden? Kom og få en række konkrete bud på, hvordan man gør.

30. marts 2017 | Læs mere


Computerworld Summit 2017

Den teknologiske udvikling buldrer afsted. Din organisation skal være digital. Den skal være sikker. Og så skal den være tilstrækkelig omstillingsparat til at møde den fremtid, som ingen rigtigt kender. Summit 2017 sætter fokus på de nye teknologier, forretnings- og driftsmodeller, og giver dig inspiration til, hvordan de kan give den maksimale værdi i din virksomhed.

04. april 2017 | Læs mere


Bedre arbejdsgange og bedre sikkerhed: Sådan får du mere ud af dine printere

Printerne er dyre maskiner, og området udviklet sig hastigt over mod stedse mere avancerede og tæt forbundne løsninger. Inden længe vil vi også begynde at se 3D-printere vinde indpas i virksomhederne. På dette How To seminar kan du se de bedste printer-løsninger på markedet lige nu ? og ikke mindst høre, hvordan du bedste muligt sikrer din printer mod cyberkriminelle, da printere er et oplagt mål.

25. april 2017 | Læs mere


Computerworld
Derfor skifter NemID navn til MitID: Lægger op til stort opgør med Nets og papkortet
Den næste generation af NemID får navneforandring til MitID. Læs her, hvornårMitID ser dagens lys, og hvad du kan forvente af den kommende løsning.
CIO
Grundfos opretter ny topstilling - her er selskabets nye 'head of digital transformation'
Pumpegiganten Grundfos i stor oprustning med it og digitalisering. Seneste tiltag er en ny topstilling i koncernen, hvor der netop er ansat en 'head of digital transformation.'
Comon
Top 5: De bedste spil baserede på film
Film, der bliver til spil, bliver enten fantastisk eller en fadæse. Her er de fem bedste spil baseret på en spillefilm
Channelworld
Ny EG-direktør har en plan: Sådan skal EG vokse sig større og endnu mere profitabel
Interview: Mikkel Bardram er ny administrerende direktør i EG. Selvom EG nu har 2.000 ansatte og en omsætning på 1,8 milliarder kroner, er der potentiale for endnu mere, mener den nye direktør.
White paper
Case: Uafhængig rådgivning bragte uventet navn på banen for Icopal
Icopal lyttede til uafhængig rådgivning fra Kompetera, og det bragte et uventet navn inden for storage på banen, da man skulle udskifte det gamle storagesystem.